مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ویژگی های کمی مرتبط با عملکرد دانه برنج با استفاده از روش های آماری چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 151

چکیده

 تسهیل در امر گزینش برای بهبود عملکرد در ژنوتیپ های برنج مهم و ضروری است. در این مطالعه, به منظور بررسی ارتباط بین عملکرد با صفات زراعی, آزمایشی در سال 95-1394 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا شد. در این مطالعه 10 ژنوتیپ برنج در طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. عملکرد دانه به همراه 10 صفت مختلف زراعی دیگر ارزیابی شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر کلیه صفات اختلاف معنی داری وجود داشت. نتایج حاصل از تجزیه به عامل ها نشان داد که چهار عامل اصلی و مستقل, 31/80 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه می نمایند, به طوری که چهار عامل تحت عنوان شکل و اندازه دانه (44/28 درصد), عملکرد و اجزای عملکرد(58/23 درصد) و خصوصیات مورفولوژیک گیاه (29/ 28 درصد) نام گذاری شدند. تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد که دو صفت تعداد دانه پر و پوک در خوشه روی عملکرد دانه در گیاه برنج اثر معنی دار دارند. نتایج تجزیه ضرایب علیت نشان داد که تعداد دانه پر در خوشه بیشترین اثر مستقیم (82/0) نسبت به سایر صفات بر روی عملکرد دانه داشت, و اثر غیرمستقیم این صفت از طریق تعداد دانه پوک در خوشه بر روی عملکرد دانه 10/0 بود. تعداد دانه پوک در خوشه نیز دارای اثر مستقیم و منفی 36/0-بود. بنابراین مهم ترین صفات به عنوان شاخص مناسب برای بهبود عملکرد دانه در گیاه برنج به ترتیب تعداد دانه پر و پوک در خوشه مشخص شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجیدی مهر، احمد. (1397). مطالعه ویژگی های کمی مرتبط با عملکرد دانه برنج با استفاده از روش های آماری چند متغیره. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 10(27 )، 143-151. SID. https://sid.ir/paper/181214/fa

    Vancouver: کپی

    مجیدی مهر احمد. مطالعه ویژگی های کمی مرتبط با عملکرد دانه برنج با استفاده از روش های آماری چند متغیره. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(27 ):143-151. Available from: https://sid.ir/paper/181214/fa

    IEEE: کپی

    احمد مجیدی مهر، “مطالعه ویژگی های کمی مرتبط با عملکرد دانه برنج با استفاده از روش های آماری چند متغیره،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 10، no. 27 ، pp. 143–151، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181214/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button