مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

996
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفات زراعی همبسته با عملکرد دانه در برنج (Oryza sativa) با استفاده از روش های تجزیه رگرسیون و علیت

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 122

چکیده

 تسهیل در امر گزینش برای بهبود عملکرد در ژنوتیپ های جدید برنج مهم و ضروری است. در این مطالعه, به منظور بررسی رابطه بین عملکرد دانه با صفات مختلف زراعی, در یک کلکسیون بین المللی برنج شامل 100 ژنوتیپ, آزمایشی در قالب طرح بلوک های ناقص (لاتیس سه گانه 10´10) طراحی شد. عملکرد دانه به همراه 14 صفت مختلف زراعی دیگر ارزیابی شدند. ضرایب همبستگی نشان از رابطه مثبت و معنی داری بین عملکرد دانه با تعداد دانه پر در خوشه (0.368), وزن هزار دانه (0.441) و عرض دانه (0.321) بود. به منظور گزینش صفات توجیه کننده عملکرد دانه, تجزیه رگرسیون گام به گام انجام شد و صفات وزن هزار دانه, تعداد دانه پر در خوشه, تعداد پنجه بارور در بوته, طول دانه و سطح برگ پرچم به-عنوان موثر ترین صفات بر عملکرد دانه وارد مدل شدند. به منظور درک روابط مستقیم و غیرمستقیم این صفات با عملکرد دانه تجزیه ضرایب مسیر انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ارتباط مستقیم و کمترین میزان ارتباط منفی از طریق سایر صفات با عملکرد دانه مربوط به صفات وزن هزار دانه (0.548) و تعداد دانه پر در خوشه (0.560) بود. صفات وزن هزار دانه و تعداد دانه پر در خوشه به عنوان معیار انتخاب غیر مستقیم برای بهبود عملکرد دانه معرفی و به منظور استفاده در پروژه های اصلاحی برنج توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانی، مجتبی، نعمت زاده، قربانعلی، و محمدی نژاد، قاسم. (1394). ارزیابی صفات زراعی همبسته با عملکرد دانه در برنج (Oryza sativa) با استفاده از روش های تجزیه رگرسیون و علیت. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 7(16)، 115-122. SID. https://sid.ir/paper/181043/fa

    Vancouver: کپی

    جهانی مجتبی، نعمت زاده قربانعلی، محمدی نژاد قاسم. ارزیابی صفات زراعی همبسته با عملکرد دانه در برنج (Oryza sativa) با استفاده از روش های تجزیه رگرسیون و علیت. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1394؛7(16):115-122. Available from: https://sid.ir/paper/181043/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی جهانی، قربانعلی نعمت زاده، و قاسم محمدی نژاد، “ارزیابی صفات زراعی همبسته با عملکرد دانه در برنج (Oryza sativa) با استفاده از روش های تجزیه رگرسیون و علیت،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 7، no. 16، pp. 115–122، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button