مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

881
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد دانه و شاخص های تحمل به خشکی در تعدادی از ارقام عدس

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور ارزیابی عملکرد دانه و شاخص های مقاومت به خشکی در تعدادی از ارقام عدس, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان در سال زراعی 90-1389 اجرا گردید. کرت های اصلی شامل چهار سطح آبیاری I1: آبیاری مطلوب, I2: قطع آبیاری در مرحله تشکیل ساقه به مدت 20 روز, I3: قطع آبیاری در مرحله گلدهی به مدت 20 روز و I4: قطع آبیاری در دوره پرشدن دانه به مدت 20 روز و کرت های فرعی شامل چهار رقم: V1: کیمیا, V2: سبز کوهین, V3: محلی زنجان و V4: گچساران بودند. بر مبنای عملکرد آبی (Yp) و عملکرد در شرایط تنش, به ترتیب: قطع آبیاری در مرحله تشکیل ساقه (Ys1), قطع آبیاری در مرحله گلدهی (YS2) و قطع آبیاری در دوره پرشدن دانه(YS3) , شاخص های تحمل به خشکی محاسبه شدند. نتایج نشان داد که میانگین عملکرد دانه در شرایط YP به میزان 1263.02 کیلوگرم در هکتار و در سایر شرایط رطوبتی Ys1, Ys2 و Ys3 به ترتیب 737.29, 461.94 و 1160.18 کیلوگرم در هکتار بود و در نتیجه میانگین عملکرد دانه به ترتیب 41.62, 63.42 و 8.14 درصد نسبت به آبیاری مطلوب کاهش نشان دادند. بیشترین عملکرد دانه تحت شرایط آبیاری مطلوب, مربوط به رقم گچساران به میزان 1414.27 کیلوگرم در هکتار بود که نسبت به سایر ارقام برتری نشان داد. همچنین بیشترین میانگین عملکرد دانه تحت شرایطYs1 , Ys2 و Ys3 به ترتیب به میزان 869.68, 541.66 و 1285.82 کیلوگرم در هکتار به رقم گچساران اختصاص داشت و پس از آن مربوط به رقم کیمیا که در دو شرایط YS2 وYS3 با رقم گچساران تفاوت معنی داری نشان نداد, بود. سه شاخص MP, GMP و Harm با عملکرد دانه در شرایط تنش و بدون تنش, بالاترین همبستگی مثبت و معنی دار را نشان دادند. به عبارت دیگر, استفاده از این سه شاخص در غربال نمودن ارقام مورد مطالعه در برنامه های اصلاحی, نشان دهنده افزایش عملکرد دانه در شرایط تنش رطوبتی و آبیاری مطلوب در این آزمایش بوده و مناسبترین شاخص های جهت تعیین ارقام متحمل به خشکی عدس می باشند. با توجه به بالاتر بودن ضریب همبستگیMP  و سپسGMP  با عملکرد دانه نسبت به شاخص های دیگر, مشخص می گردد که این دو شاخص از قدرت تفکیک پذیری بیشتری بین ژنوتیپ ها برخوردارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیف زاده، سعید، بابایی اقدم، جبار، کوهی قوشخانه، علی، و حنیفی، محسن. (1393). ارزیابی عملکرد دانه و شاخص های تحمل به خشکی در تعدادی از ارقام عدس. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، 6(1)، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/182203/fa

    Vancouver: کپی

    سیف زاده سعید، بابایی اقدم جبار، کوهی قوشخانه علی، حنیفی محسن. ارزیابی عملکرد دانه و شاخص های تحمل به خشکی در تعدادی از ارقام عدس. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)[Internet]. 1393؛6(1):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/182203/fa

    IEEE: کپی

    سعید سیف زاده، جبار بابایی اقدم، علی کوهی قوشخانه، و محسن حنیفی، “ارزیابی عملکرد دانه و شاخص های تحمل به خشکی در تعدادی از ارقام عدس،” پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، vol. 6، no. 1، pp. 39–48، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182203/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button