مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

688
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد غده سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 417 | صفحه پایان 428

چکیده

 به منظور بررسی اثر کودهای ورمی کمپوست و شیمیایی و همچنین نحوه مصرف آنها بر عملکرد غده و برخی صفات مورفولوژیک سیب زمینی رقم آگریا آزمایشی در سال 1392 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ماهیدشت کرمانشاه اجرا گردید. طرح آماری, اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار بود. ورمی کمپوست در 4 سطح (صفر, 1.5, 2.5 و 3.5 تن در هکتار) در کرت های اصلی, کود شیمیایی در 3 سطح (صفر, 50 و 100 درصد کود توصیه شده) که سطح 100 درصد شامل مقادیر 225 کیلوگرم در هکتار اوره, 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم, 105 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل و 52 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و سطح 50 درصد شامل مقادیر به ترتیب برابر 112.5, 75, 52.5 و 26 کیلوگرم در هکتار و نحوه مصرف کود در 3 سطح (پخش در سطح, یک نواری و دو نواری) به صورت فاکتوریل در کرت های فرعی اجرا شدند. نتایج نشان داد که افزایش میزان ورمی کمپوست در سطح 3.5 تن در هکتار و کاهش میزان کود شیمیایی در سطح 50 درصد و نیز مصرف کود به صورت دو نواری باعث افزایش ارتفاع بوته, تعداد ساقه در بوته و عملکرد غده شد که بیشترین عملکرد غده در تیمار 3.5 تن در هکتار ورمی کمپوست, 50 درصد کود شیمیایی و روش مصرف دو نواری کود مشاهده شد (37 تن در هکتار). نتایج کلی این آزمایش تاثیر مثبت مصرف ورمی کمپوست را بر عملکرد غده سیب زمینی نشان داد بنابراین, می توان نتیجه گرفت که استفاده تلفیقی از کودهای شیمیایی و ورمی کمپوست می تواند ضمن افزایش عملکرد سیب زمینی, موجب کاهش مصرف کودهای شیمیایی و در نتیجه کاهش مخاطرات زیست محیطی ناشی از آنها گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منقش، فرناز، ملکی، عباس، و ذوالنوریان، حیدر. (1394). اثر روش های مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد غده سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 9(3 (پیاپی 35))، 417-428. SID. https://sid.ir/paper/182517/fa

    Vancouver: کپی

    منقش فرناز، ملکی عباس، ذوالنوریان حیدر. اثر روش های مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد غده سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(3 (پیاپی 35)):417-428. Available from: https://sid.ir/paper/182517/fa

    IEEE: کپی

    فرناز منقش، عباس ملکی، و حیدر ذوالنوریان، “اثر روش های مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد غده سیب زمینی،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 417–428، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button