مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

758
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روند تغییرات شاخص سطح برگ، عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolous vulgaris L) با کاربرد سولفات روی و نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 599 | صفحه پایان 610

چکیده

 تغذیه صحیح گیاه یکی از عوامل مهم در بهبود عملکرد کمی و کیفی محصول به شمار می آید. بر این اساس, اثر سطوح مختلف سولفات روی و نیتروژن بر شاخص سطح برگ, عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سبز در تابستان سال 1391 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان دزفول بررسی گردید. در این تحقیق کرت های اصلی, شامل چهار سطح مصرف نیتروژن (صفر, 30, 60 و 90 کیلوگرم در هکتار) از منبع کود اوره و کرت های فرعی شامل چهار سطح مصرف سولفات روی (صفر, 10, 20 و 30 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج نشان داد که مصرف 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار, شاخص سطح برگ, ماده خشک کل گیاه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت و میزان پروتئین را افزایش داد. مصرف سولفات روی در مقادیر 20 کیلوگرم در هکتار بیشترین مقدار عملکرد و اجزای آن را به خود اختصاص داد. بیشترین شاخص سطح برگ, عملکرد بیولوژیکی, عملکرد دانه, شاخص برداشت و میزان پروتئین با کاربرد همزمان 90 کیلوگرم نیتروژن و 20 کیلوگرم سولفات روی در هکتار حاصل گردید. به نظر می رسد مصرف عنصر روی در غلظت های مناسب از طریق دخالت در فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابولیسم نیتروژن در گیاه به عنوان یک عنصر ضروری, فرآیندهای رشد در لوبیا سبز را تسریع نموده و باعث افزایش عملکرد آن می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لک، شهرام، کرمانشاهی، مهرنوش، و نوریانی، حسن. (1394). روند تغییرات شاخص سطح برگ, عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolous vulgaris L) با کاربرد سولفات روی و نیتروژن. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 9(4 (پیاپی 36))، 599-610. SID. https://sid.ir/paper/182573/fa

    Vancouver: کپی

    لک شهرام، کرمانشاهی مهرنوش، نوریانی حسن. روند تغییرات شاخص سطح برگ, عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolous vulgaris L) با کاربرد سولفات روی و نیتروژن. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(4 (پیاپی 36)):599-610. Available from: https://sid.ir/paper/182573/fa

    IEEE: کپی

    شهرام لک، مهرنوش کرمانشاهی، و حسن نوریانی، “روند تغییرات شاخص سطح برگ, عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolous vulgaris L) با کاربرد سولفات روی و نیتروژن،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 599–610، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182573/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button