مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

983
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش تیمار بذر کنجد (.Sesamum indicum L) با پرولین و اثربخشی آن بر جوانه زنی در دماهای متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 509 | صفحه پایان 527

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر پرولین و دما بر میزان اسمولیت ها, میزان آنزیم های آنتی اکسیدان و شاخص های جوانه زنی کنجد, آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح پرولین (صفر, 5, 10 میلی مولار) و دماهای مختلف جوانه زنی (15, 25, 35 درجه سلسیوس) بودند. نتایج آزمایش نشان دهنده تاثیر مثبت پرولین بر شاخص های جوانه زنی, آنزیم های آنتی اکسیدان, پرولین, پروتئین و تحرک ذخایر غذایی بود. به طوری که, کاربرد خارجی (اگزوژنیک) پرولین منجر به افزایش میزان این اسمولیت در گیاهچه ها گردید. همچنین, دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس منجر به تولید پرولین کمتری شدند. میزان آنزیم پراکسیداز نیز در دمای 25 درجه سلسیوس کمتر از دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس برآورد شد و افزایش پرولین منجر به افزایش میزان این آنزیم در دماهای مورد بررسی گردید. در دمای 25 درجه سلسیوس با کاربرد 10 میلی مولار پرولین بیشترین میزان کاتالاز و پلی فنل اکسیداز مشاهده گردید. همچنین, میزان این آنزیم ها در دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس کاهش نشان داد. با توجه به افزایش کارآیی ذخایر غذایی و شاخص قدرت بذر, درصد و سرعت جوانه زنی, میزان پرولین, پروتئین و آنزیم های آنتی اکسیدان در اثر کاربرد پرولین به نظر می رسد که پیش تیمار بذر با پرولین می تواند یکی از راهکارهای مناسب برای جوانه زنی بهتر آن تحت شرایط تغییرات دما باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، نصیبه، عبادی، علی، توکلی، حوریه، و تیزفهم، پیام. (1395). پیش تیمار بذر کنجد (.Sesamum indicum L) با پرولین و اثربخشی آن بر جوانه زنی در دماهای متفاوت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(2 (پیاپی 38))، 509-527. SID. https://sid.ir/paper/182658/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی نصیبه، عبادی علی، توکلی حوریه، تیزفهم پیام. پیش تیمار بذر کنجد (.Sesamum indicum L) با پرولین و اثربخشی آن بر جوانه زنی در دماهای متفاوت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(2 (پیاپی 38)):509-527. Available from: https://sid.ir/paper/182658/fa

    IEEE: کپی

    نصیبه توکلی، علی عبادی، حوریه توکلی، و پیام تیزفهم، “پیش تیمار بذر کنجد (.Sesamum indicum L) با پرولین و اثربخشی آن بر جوانه زنی در دماهای متفاوت،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 509–527، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182658/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا