Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

215
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مولفه های جوانه زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (.Sesamum indicum L) در دماهای مختلف

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 82

چکیده

 تیمارهای مختلف پرایمینگ منجر به افزایش سرعت و درصد جوانه زنی گیاهان می شوند. به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بر تغییرات آنزیمی و جوانه زنی بذر کنجد تحت تاثیر دماهای مختلف, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1393 اجرا شد. در این پژوهش, سه تیمار پرایمینگ منیزیم (0, 5 و 10 میلی مولار کلرید منیزیم) و سه سطح دما (15, 25 و 35 درجه سانتی گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمار پرایمینگو دما بر سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه, پرولین, پروتئین, آنزیم های کاتالاز, پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز معنی دار بود. همچنین دما تاثیر معنی دار بر درصد جوانه زنی داشت. در دمای 25 درجه کمترین میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پرولین مشاهده شد و کاربرد منیزیم توانست اکثر صفات اندازه گیری را افزایش دهد. به طوری که سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه و فعالیت های آنزیمی در پرایمینگ 10 میلی مولار منیزیم در تمامی دماها بیشتر از سایر تیمارها بود. به نظر می رسد کاربرد منیزیم به عنوان پرایمینگ بتواند منجر به افزایش سرعت جوانه زنی و بهبود استقرار گیاهچه شده و با افزایش فعالیت آنزیمی, پرولین و پروتئین تحمل تنش های محیطی را بیشتر کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، حوریه، عبادی، علی، تیزفهم، پیام، و توکلی، نصیبه. (1393). تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مولفه های جوانه زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (.Sesamum indicum L) در دماهای مختلف. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 4(4)، 70-82. SID. https://sid.ir/paper/498867/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی حوریه، عبادی علی، تیزفهم پیام، توکلی نصیبه. تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مولفه های جوانه زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (.Sesamum indicum L) در دماهای مختلف. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1393؛4(4):70-82. Available from: https://sid.ir/paper/498867/fa

    IEEE: کپی

    حوریه توکلی، علی عبادی، پیام تیزفهم، و نصیبه توکلی، “تاثیر پرایمینگ کلرید منیزیم بر مولفه های جوانه زنی و تغییرات فیزیولوژیک بذر کنجد (.Sesamum indicum L) در دماهای مختلف،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 4، no. 4، pp. 70–82، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/498867/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا