مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف ریزمغذی های روی و آهن بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک ریشه جو (.Hordeum vulgare L) مایکوریزایی

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 351

چکیده

 امروزه کمبود عناصر ریزمغذی در تغذیه انسان سبب بروز مشکلات فراوان از جمله سو تغذیه می شود. یکی از برنامه های مهم متخصصان تغذیه افزایش میزان این عناصر در بخش های خوراکی گیاهان می باشد. به منظور تعیین تاثیر قارچ مایکوریزا و ریزمغذی ها بر صفات ریشه جو, تحقیقی در پاییز سال 1392 در شهرستان کرج به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار روی گیاه جو رقم بهمن اجرا شد. تیمارها شامل دو سطح قارچ, بدون مصرف, و خاک مصرف گونه intraradices Glomus به میزان 10 کیلوگرم در هکتار به صورت در کنار بذر, سه سطح آهن, بدون مصرف, مصرف 2.5 و 5 کیلوگرم در هکتار از منبع آهن سکوسترین 138 با بنیان Fe-EDDHA و سه سطح روی شاهد, مصرف 25 و 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی بودند. مقایسه میانگین های اثر ساده قارچ مایکوریزا روی صفت های طول کل ریشه, تراکم طول ریشه ها, طول مخصوص ریشه, درصد کلونیزاسیون ریشه و عملکرد دانه نشان داد که این صفات تحت تیمار قارچ به ترتیب به میزان 900.6 سانتی متر, 0.52 سانتی متر بر سانتی متر مکعب, 1738.1 سانتی متر بر گرم, 5.41 درصد و 1 تن در هکتار افزایش نشان داده اند. مقایسه میانگین های اثر متقابل سه گانه قارچ مایکوریزا, روی و آهن نشان داد که تیمار مصرف قارچ مایکوریزا, 5 کیلوگرم آهن و عدم مصرف روی بالاترین میزان وزن خشک ریشه را به میزان 2.81 گرم دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاقانی، شهاب. (1395). اثر مصرف ریزمغذی های روی و آهن بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک ریشه جو (.Hordeum vulgare L) مایکوریزایی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(2 (پیاپی 38))، 339-351. SID. https://sid.ir/paper/182660/fa

    Vancouver: کپی

    خاقانی شهاب. اثر مصرف ریزمغذی های روی و آهن بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک ریشه جو (.Hordeum vulgare L) مایکوریزایی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(2 (پیاپی 38)):339-351. Available from: https://sid.ir/paper/182660/fa

    IEEE: کپی

    شهاب خاقانی، “اثر مصرف ریزمغذی های روی و آهن بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک ریشه جو (.Hordeum vulgare L) مایکوریزایی،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 339–351، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182660/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button