مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چغندرقند رقم منوژرم رسول

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 38

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی عکس العمل چغندرقند (رقم منوژرم رسول) به نحوه مصرف عناصر ریز مغذی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 1385 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل نوع عنصر ریز مغذی در پنج سطح: بدون مصرف عناصر ریز مغذی (شاهد), سولفات آهن, اسید بوریک, سولفات روی و سولفات منگنز و روش کاربرد این عناصر در سه سطح: آغشته با بذر, مصرف خاکی و محلول پاشی بودند. تیمارهای مربوط به محلول پاشی واحدهای آزمایشی با غلظت 5 در هزار در مراحل 10 - 8 برگی و 16 - 14 برگی صورت گرفت. برداشت نهایی محصول از مساحت 3 متر مربع انجام و صفات عملکرد ریشه, بیوماس, شاخص برداشت, درصد قند و درصد ماده خشک ریشه اندازه گیری شد. اثر نوع عناصر ریز مغذی بر تمامی صفات مورد بررسی, اثر روش های کاربرد عناصر ریز مغذی بر عملکرد ریشه و درصد قند و اثرات متقابل فاکتورهای آزمایشی بر صفات درصد و عملکرد قند و ریشه معنی دار گردید. مصرف عناصر ریز مغذی منجر به افزایش معنی داری در میزان عملکرد ریشه و قند, درصد قند, درصد ماده خشک ریشه, شاخص برداشت و بیوماس گردید. مصرف آهن و منگنز به فرم محلول پاشی و مصرف خاکی بر و روی نسبت به روش های دیگر, عملکرد ریشه بیشتری تولید کردند. دست یابی به درصد قند بالا با مصرف آهن به فرم محلول پاشی و بر و منگنز با مصرف خاکی و روی به فرم آغشته کردن با بذر امکان پذیر گردید. حداکثر عملکرد ریشه (6.143 کیلوگرم بر متر مربع) در تیمار محلول پاشی سولفات آهن و بیشترین درصد قند (18.32 %) در تیمار مصرف خاکی سولفات روی به دست آمد. کاربرد این عنصر منجر به ایجاد بالاترین درصد ماده خشک تولیدی در ریشه (19.44%) نیز گردید. مصرف منگنز منجر به افزایش شاخص برداشت از حداقل 53.85% درشرایط شاهد به 72.27% گردید. بنابراین, مصرف عناصر ریز مغذی به هر روش ممکن در چغندرقند با افزایش دوام سطح برگ و توان فتوسنتزی گیاه به همراه افزایش فعالیت های متابولیکی می تواند منجر به تولید محصول بیشتر با عیار قند بالاتر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی، الناز، رضایی، فرشته، احمدزاده، وحید، و نوبری، نیما. (1388). تاثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چغندرقند رقم منوژرم رسول. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 3(10)، 25-38. SID. https://sid.ir/paper/182731/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی الناز، رضایی فرشته، احمدزاده وحید، نوبری نیما. تاثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چغندرقند رقم منوژرم رسول. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1388؛3(10):25-38. Available from: https://sid.ir/paper/182731/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، الناز فرج زاده معماری تبریزی، فرشته رضایی، وحید احمدزاده، و نیما نوبری، “تاثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چغندرقند رقم منوژرم رسول،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 3، no. 10، pp. 25–38، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button