مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم در رژیم های آبیاری تحت تاثیر محلول پاشی سولفات منگنز

صفحات

 صفحه شروع 585 | صفحه پایان 600

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی سولفات منگنز بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه ارقام هگزاپلوئید (پیشگام و الوند) و تتراپلوئید (چهل دانه و ساجی) گندم تحت رژیم های مختلف آبیاری, آزمایشی به صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در پاییز سال 1392 اجرا شد. فاکتورهای آزمایش عبارتند از رژیم های مختلف آبیاری در 3 سطح شامل آبیاری با دور 7 روز (شاهد), قطع آبیاری در مرحله طویل شدن ساقه (کد 30 مقیاس زادوکس) و قطع آبیاری در مرحله آبستنی (کد 45 مقیاس زادوکس), فاکتور فرعی کود سولفات منگنز در3 سطح شامل عدم محلول پاشی سولفات منگنز, محلول پاشی 50 و 100 درصد مقدار توصیه شده پس از تجزیه خاک (با غلظت پنج در هزار) و همچنین فاکتور فرعی فرعی در چهار سطح شامل دو رقم هگزاپلوئید پیشگام و الوند و دو رقم گندم تتراپلوئید چهل دانه و ساجی.نتایج نشان داد که رژیم های مختلف آبیاری تاثیر معنی داری بر میزان انتقال ماده خشک از میانگره برگ پرچم, مقدار نسبی آب برگ, طول دوره پر شدن و سرعت پر شدن دانه, مقدار پرولین برگ, کارایی مصرف آب و عملکرد دانه داشتند. قطع آبیاری در هر دو مرحله و همچنین عدم محلول پاشی کود سولفات منگنز سبب کاهش عملکرد دانه, سرعت و طول دوره پر شدن دانه گردید. قطع آبیاری در مرحله طویل شدن ساقه گندم مقدار نسبی آب برگ را 33 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. همچنین, قطع آبیاری منجر به افزایش مقدار پرولین برگ گردید, به طوری که قطع آبیاری در مرحله طویل شدن ساقه گندم مقدار پرولین برگ را از 5.35 به 8.34 میکرومول بر گرم وزن تر افزایش داد. در رژیم های مختلف آبیاری مشخص شد که تیمارهایی که با فواصل 7 روز آبیاری شده بودند در مقایسه با تیمارهای تحت قطع آبیاری, دوره پر شدن دانه طولانی تر (36 روز) داشتند. بیشترین کارایی مصرف آب (0.0018 کیلوگرم بر متر مکعب) نیز با حجم کل آب مصرفی 2.4مترمکعب برای هر کرت فرعی تحت آبیاری با فاصله 7 روز به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرح وش، فرهاد، هاشم زاده، فاطمه، و سرخی اله لو، فرشاد. (1396). ارزیابی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم در رژیم های آبیاری تحت تاثیر محلول پاشی سولفات منگنز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(3 (پیاپی 43) )، 585-600. SID. https://sid.ir/paper/182746/fa

    Vancouver: کپی

    فرح وش فرهاد، هاشم زاده فاطمه، سرخی اله لو فرشاد. ارزیابی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم در رژیم های آبیاری تحت تاثیر محلول پاشی سولفات منگنز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(3 (پیاپی 43) ):585-600. Available from: https://sid.ir/paper/182746/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد فرح وش، فاطمه هاشم زاده، و فرشاد سرخی اله لو، “ارزیابی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم در رژیم های آبیاری تحت تاثیر محلول پاشی سولفات منگنز،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43) ، pp. 585–600، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button