مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف کودهای سولفات روی و سولفات منگنز بر خصوصیات کمی و کیفی سه رقم گندم آبی در شهرستان خرم آباد

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 83

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی سطوح مختلف کودهای ریز مغذی سولفات روی و سولفات منگنز به صورت ترکیبی بر سه رقم گندم آبی در سال زراعی 88 - 1387 در منطقه آبستان از توابع بخش زاغه شهرستان خرم آباد انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی درسه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح تیمار کودی تیمار شاهد عدم مصرف کود F1)), تیمار سولفات روی 25+ سولفات منگنز 45 کیلوگرم در هکتار ( (F2و تیمار سولفات روی 50+ سولفات منگنز 90 کیلوگرم در هکتار ( (F3به صورت خاک کاربرد بر سه رقم گندم آبی بهار (V1), شیراز (V2) و پیشتاز ( (V3از ارقام سردسیر در زمان کاشت اعمال شد. صفات اندازه گیری شده شامل غلظت روی و منگنز در دانه, درصد پروتئین, عملکرد پروتئین و عملکرد دانه بودند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین غلظت روی در دانه به ترتیب به تیمارهای (F2) در رقم شیراز و تیمار شاهد در رقم بهار معادل 29.32 و 23.67 میلی گرم در کیلوگرم تعلق داشت. از طرفی غلظت منگنز در دانه بیشترین اثر خود را در تیمار (F3) در رقم بهار معادل 67.77 میلی گرم در کیلوگرم و کمترین آن را در تیمار شاهد در رقم بهار معادل 52.33 میلی گرم در کیلوگرم نشان داد, همچنین بیشترین درصد پروتئین در دانه مربوط به تیمار  (F3)در رقم پیشتاز معادل 18.66 درصد و کمترین آن به تیمار شاهد در رقم بهار معادل 12.41 درصد تعلق داشته و نیز بیشترین عملکرد پروتئین در دانه مربوط به تیمار کودی ( (F3در رقم شیراز معادل 1247 کیلوگرم در هکتار و کمترین آن مربوط به تیمار کودی (شاهد) در رقم بهار معادل 840 کیلوگرم در هکتار بود. لازم به ذکر است که بیشترین عملکرد دانه به تیمار کودی(F2)  در رقم شیراز معادل 7.383 تن در هکتار, و کمترین آن به تیمار کودی شاهد در رقم بهار معادل 5.794 تن در هکتار تعلق داشت. لذا نتایج نشان داد که با اعمال تیمارهای کودی به صورت ترکیبی در مقادیر مختلف روند افزایش غلظت روی و منگنز در دانه کلیه ارقام مورد استفاده در آزمایش مشاهده گردید و در مورد عملکرد پروتئین و عملکرد دانه ارتباط مستقیمی داشته, چرا که کاهش یا افزایش هر کدام تاثیر مثبت یا منفی را بر دیگری خواهد داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رحیمی چگنی، روح الدین، خورگامی، علی، رفیعی، مسعود، و بور، قباد. (1388). بررسی اثر سطوح مختلف کودهای سولفات روی و سولفات منگنز بر خصوصیات کمی و کیفی سه رقم گندم آبی در شهرستان خرم آباد. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 1(4)، 71-83. SID. https://sid.ir/paper/174503/fa

Vancouver: کپی

رحیمی چگنی روح الدین، خورگامی علی، رفیعی مسعود، بور قباد. بررسی اثر سطوح مختلف کودهای سولفات روی و سولفات منگنز بر خصوصیات کمی و کیفی سه رقم گندم آبی در شهرستان خرم آباد. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1388؛1(4):71-83. Available from: https://sid.ir/paper/174503/fa

IEEE: کپی

روح الدین رحیمی چگنی، علی خورگامی، مسعود رفیعی، و قباد بور، “بررسی اثر سطوح مختلف کودهای سولفات روی و سولفات منگنز بر خصوصیات کمی و کیفی سه رقم گندم آبی در شهرستان خرم آباد،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 1، no. 4، pp. 71–83، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174503/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button