مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی سیستم های مختلف کشت بر میزان غلظت عنصر کادمیوم در مراحل رشدی گندم

صفحات

 صفحه شروع 653 | صفحه پایان 666

چکیده

 آلوده شدن خاک با فلزات سنگین موجب تجمع این عناصر در بافت های گیاهی و کاهش کمی و کیفی محصولات کشاورزی شده و به این ترتیب سلامت انسان و دام را به خطر می اندازد. بقایای محصول قبلی و میزان مصرف کود های شیمیایی مصرفی (خصوصا کود های فسفاته) از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر تجمع کادمیوم در بافت های گیاهان می باشد. تناوب کشت عامل مهم و تاثیرگذار دیگری بر قابلیت حل شدگی کادمیوم در خاک می باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی اثرات سیستم های کشت و مراحل مختلف رشد بر غلظت کادمیوم گیاه زراعی گندم بر اساس آزمایش کرت های یک بار خرد شده در زمان و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار طی سال زراعی 94-93 در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی شاوور (استان خوزستان) اجرا شد. فاکتور اصلی شامل دو سیستم کشت (برنج- گندم, آیش- گندم) و فاکتور فرعی در برگیرنده مراحل رشد (پنجه دهی, گلدهی و رسیدگی) بودند. تفاوت غلظت کادمیوم دانه گندم دو سیستم کشت طبق آزمون(T-Test) T  در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد و غلظت کادمیوم دانه در سیستم کشت برنج- گندم با میانگین 0.31 میلی گرم بر کیلوگرم بیشتر از سیستم کشت آیش-گندم (0.27 میلی گرم بر کیلوگرم) بود که بیشتر از حد استاندارد سازمان بهداشت جهانی است. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر سیستم های کشت و مراحل مختلف رشد و نمو بر صفات غلظت کادمیوم ریشه و ساقه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. تجمع مقدار کادمیوم ریشه به میزان 1.09 میلی گرم بر کیلوگرم و ساقه به میزان 0.73 میلی گرم بر کیلوگرم در سیستم کشت برنج-گندم در مقایسه با سیستم کشت آیش- گندم بیشتر بود. غلظت های کادمیوم تجمع یافته در ساقه یا در ریشه طی مراحل مختلف رشد گندم تفاوت معنی داری نداشتند اما در کل از روند افزایشی دارا بودند. به نظر می رسد این امر به دلیل عدم تغییر پذیری غلظت کادمیوم در بازه زمانی کاشت تا برداشت گندم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاینده، خوشناز، جعفرنژادی، علیرضا، غلامی، علی، شکوه فر، علیرضا، و پناه پور، ابراهیم. (1396). ارزیابی سیستم های مختلف کشت بر میزان غلظت عنصر کادمیوم در مراحل رشدی گندم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(3 (پیاپی 43) )، 653-666. SID. https://sid.ir/paper/182756/fa

    Vancouver: کپی

    پاینده خوشناز، جعفرنژادی علیرضا، غلامی علی، شکوه فر علیرضا، پناه پور ابراهیم. ارزیابی سیستم های مختلف کشت بر میزان غلظت عنصر کادمیوم در مراحل رشدی گندم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(3 (پیاپی 43) ):653-666. Available from: https://sid.ir/paper/182756/fa

    IEEE: کپی

    خوشناز پاینده، علیرضا جعفرنژادی، علی غلامی، علیرضا شکوه فر، و ابراهیم پناه پور، “ارزیابی سیستم های مختلف کشت بر میزان غلظت عنصر کادمیوم در مراحل رشدی گندم،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43) ، pp. 653–666، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button