مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات میزان رنگدانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاهچه های لوبیا چیتی (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 166

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش شوری ناشی از NaCl بر وزن تر, میزان رنگدانه و فعالیت ایزوزیم های آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز (SOD), پراکسیداز (POX) و کاتالاز (CAT) در 9 ژنوتیپ لوبیا چیتی در مقایسه با شرایط بدون تنش, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. فاکتور اول شامل آبیاری با دو سطح شوری (صفر و 400 میلی مولار کلرید سدیم) و فاکتور دوم ژنوتیپ های لوبیا چیتی بودند. میزان کارتنوئید در شرایط تنش شوری به طور معنی دار بیشتر از شرایط عادی بود. میزان کلروفیل a و کلروفیل کل در شرایط عادی به مراتب بیشتر از شرایط تنش شوری برآورد شد. شوری سبب کاهش وزن تر گیاهچه های لوبیا چیتی به-میزان 24.31 درصد گردید. تجزیه الکتروفورزی با استفاده از ژل پلی آکریل آمید هشت درصد افقی به عمل آمد و ایزوزیم های SOD, POX و CAT در یکی از لایه های ژل رنگ آمیزی شدند. برای هر نوار در روی ژل میزان «مساحت ´ شدت» به عنوان فعالیت ایزوزیمی با نرم افزار MCID ارزیابی و یادداشت گردید. سه ایزوزیم برای SOD, سه ایزوزیم برای POX, و یک ایزوزیم برای CAT شناسایی شد. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در حالت شوری بیشتر از شرایط بدون تنش بود. میزان افزایش SOD1, SOD2 و SOD3 به ترتیب 26.31, 13.89 و 17.64 درصد, POX1, POX2 و POX3 به ترتیب 48.38, 21 و 43.02 درصد و میزان افزایش CAT1, 43.85 درصد به دست آمد. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان می تواند یکی از مهم ترین راه کارها برای کاهش خسارت ناشی از تنش اکسیداتیو باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محرم نژاد، سجاد، و ولیزاده، مصطفی. (1394). تغییرات میزان رنگدانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاهچه های لوبیا چیتی (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش شوری. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 9(1 (پیاپی 33))، 153-166. SID. https://sid.ir/paper/182868/fa

    Vancouver: کپی

    محرم نژاد سجاد، ولیزاده مصطفی. تغییرات میزان رنگدانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاهچه های لوبیا چیتی (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش شوری. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(1 (پیاپی 33)):153-166. Available from: https://sid.ir/paper/182868/fa

    IEEE: کپی

    سجاد محرم نژاد، و مصطفی ولیزاده، “تغییرات میزان رنگدانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاهچه های لوبیا چیتی (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش شوری،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 153–166، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button