Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی برنج تحت تاثیر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 تنش های غیر زیستی از جمله شوری, مهم ترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک هستند. بسیاری از اثرات تنش شوری در سطوح سلولی اعمال می گردد. به منظور درک پاسخ برنج به تنش شوری, فعالیت بعضی آنزیم های آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون لیپید و محتوای پرولین مورد بررسی قرار گرفت. گیاه برنج به مدت 14 روز تحت تاثیر غلظت های 0, 100, 200و 300 میلی مولار کلرید سدیم (NaCl) قرار گرفت. بدین منظور, آزمایش گلخانه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش کلرید سدیم پارامترهای رشد برای مثال وزن تر و خشک و اندازه گیاه کاهش نشان داد. فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (POD) با افزایش غلظت کلرید سدیم افزایش یافت اما فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) با افزایش غلظت کلرید سدیم تا غلظت 200 میلی مولار افزایش و سپس در غلظت 300 میلی مولار کاهش نشان داد. محتوای پرولین (Pro) و مالون دی آلدئید (MDA) در غلظت 300 میلی مولار به ترتیب به میزان 2 و 3.6 برابر نسبت به غلظت صفر میلی مولار کلرید سدیم افزایش نشان داد. نتایج ما نشان داد که افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز, سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه با افزایش میزان پرولین درتحمل برنج به تنش شوری تاثیر مثبتی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، علی اصغر، و خسروی نژاد، فریبا. (1395). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی برنج تحت تاثیر تنش شوری. زیست شناسی تکوینی، 8(4 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/519524/fa

    Vancouver: کپی

    باقری علی اصغر، خسروی نژاد فریبا. بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی برنج تحت تاثیر تنش شوری. زیست شناسی تکوینی[Internet]. 1395؛8(4 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/519524/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر باقری، و فریبا خسروی نژاد، “بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی برنج تحت تاثیر تنش شوری،” زیست شناسی تکوینی، vol. 8، no. 4 ، pp. 1–10، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/519524/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا