مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش بقایای گندم و لوبیا به همراه سولفات روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی گندم

صفحات

 صفحه شروع 555 | صفحه پایان 566

چکیده

 به منظور اثرات کاربرد بقایای گندم (Triticum aestivum L.) و لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) به همراه سولفات روی در مزارع گندم بر میزان عملکرد, غلظت روی و آهن, پروتئین و نسبت مولی اسید فیتیک به روی, اسید فیتیک دانه گندم, آزمایشی در سال زراعی 1392-1391 در اصفهان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار با شش تیمار (شاهد, سولفات روی, بقایای گندم, بقایای لوبیا, گندم + روی و بقایای لوبیا + روی) به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنی دار عملکرد ماده خشک و دانه, غلظت روی و آهن دانه, غلظت اسید فیتیک دانه, نسبت مولی اسید فیتیک به روی و پروتئین دانه گندم از نظر تیمارهای مختلف بود. نتایج به دست آمده همچنین نشان داد که بالاترین میزان عملکرد, پروتئین و غلظت روی دانه مربوط به تیمار بقایای لوبیا + روی و کمترین میزان آن مربوط به تیمار شاهد بودند. کاربرد بقایای گیاهی در تمامی تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش باعث کاهش نسبت مولی اسید فیتیک به روی (شاخص قابلیت جذب روی برای مصرف کننده) و مخصوصا تیمار بقایای لوبیا + روی نسبت به تیمار شاهد گردید. بقایای لوبیا نسبت کربن به نیتروژن کمتری از گندم داشت. همچنین, کاربرد بقایای گیاهی در خاک باعث افزایش معنی دار عملکرد ماده خشک و دانه گندم در سطح احتمال یک درصد در مقایسه با تیمار شاهد شد, به گونه ای که بقایای لوبیا باعث افزایش 20 درصدی در عملکرد دانه گردید. در مجموع, نتایج نشان داد که در شرایط آزمایش حاضر, تیمار بقایای لوبیا +روی با بالاترین میزان عملکرد, غلظت روی و پروتئین دانه و کمترین میزان نسبت مولی اسید فیتیک به روی از سایر تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش برتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغبانی آرانی، ابوالفضل، کدخدایی، امیر، و مدرس ثانوی، سیدعلی محمد. (1395). نقش بقایای گندم و لوبیا به همراه سولفات روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی گندم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(3 (پیاپی 39) )، 555-566. SID. https://sid.ir/paper/182933/fa

    Vancouver: کپی

    باغبانی آرانی ابوالفضل، کدخدایی امیر، مدرس ثانوی سیدعلی محمد. نقش بقایای گندم و لوبیا به همراه سولفات روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی گندم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(3 (پیاپی 39) ):555-566. Available from: https://sid.ir/paper/182933/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل باغبانی آرانی، امیر کدخدایی، و سیدعلی محمد مدرس ثانوی، “نقش بقایای گندم و لوبیا به همراه سولفات روی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی گندم،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 555–566، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button