مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و ویتامین C بر بازده رشد، مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل به دنبال مصرف کادمیوم در آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 149

چکیده

 آلودگی محیط زیست و مواجهه شغلی با فلزات سمی مانند جیوه, کادمیوم و سرب موجب ایجاد بیماری های مزمن و بدخیم با عوارض قابل ملاحظه ای در اکثر بافت های بدن می شود. افزایش تولید رادیکال های آزاد و کاهش توان آنتی اکسیدانی به عنوان اصلی ترین عامل بروز ضایعات ناشی از مسمومیت با کادمیوم مطرح است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر روغن فرار میخک و ویتامین C بر بازده رشد, مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل در بلدرچین های مواجهه داده شده با کادمیوم بود. تعداد 240 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه به 8 گروه 30 قطعه ای با 3 تکرار 10 قطعه ای تقسیم بندی گردید. گروه های 1 و 8 جیره پایه, گروه های 2 و 7 جیره پایه به علاوه ppm 500 ویتامین C در جیره, گروه های 3 و 5 جیره پایه به علاوه 150 میلی گرم روغن فرار میخک به ازای هر کیلوگرم جیره, گروه های4 و 6 جیره پایه به علاوه450 میلی گرم روغن فرار میخک به ازای هر کیلوگرم جیره دریافت کردند. به آب آشامیدنی گروه های 1, 2, 3 و 4 در کل دوره آزمایش (35-7 روزگی) ppm 40 کلریدکادمیوم اضافه شد. در سن 21 روزگی از هر گروه, تعداد 9 نمونه خون گرفته شده و در سن 35 روزگی هم, از سه قسمت روده (دئودنوم, ژژونوم و ایلئوم) تعداد 9 قطعه جوجه از هر گروه, نمونه گیری شد. نتایج نشان داد که جوجه های گروه های 6 و 7 وزن بدنی, اندازه پرز و سطح جذب بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0p<). همچنین جوجه های گروه های 2, 4 و 8 نسبت به گروه 1, دارای اندازه و سطح جذب پرز بیشتری در قسمت های مختلف روده بودند (05/0p<). به طور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن ویتامین C و روغن فرار میخک به جیره غذایی بلدرچین ژاپنی, بر شاخص های رشد و سطح جذب پرزهای روده تاثیر مثبت داشته و سبب کاهش اثرات منفی کادمیوم بر وزن بدن و سطح جذب پرزهای روده در پرندگان مذکور می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهادران، شهاب، بابااحمدی میلانی، میلاد، حسن پور، حسین، و فلاح مهرجردی، عزیزاله. (1398). اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و ویتامین C بر بازده رشد, مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل به دنبال مصرف کادمیوم در آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 13(2 (پیاپی 50) )، 133-149. SID. https://sid.ir/paper/182987/fa

    Vancouver: کپی

    بهادران شهاب، بابااحمدی میلانی میلاد، حسن پور حسین، فلاح مهرجردی عزیزاله. اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و ویتامین C بر بازده رشد, مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل به دنبال مصرف کادمیوم در آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1398؛13(2 (پیاپی 50) ):133-149. Available from: https://sid.ir/paper/182987/fa

    IEEE: کپی

    شهاب بهادران، میلاد بابااحمدی میلانی، حسین حسن پور، و عزیزاله فلاح مهرجردی، “اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و ویتامین C بر بازده رشد, مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل به دنبال مصرف کادمیوم در آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 13، no. 2 (پیاپی 50) ، pp. 133–149، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button