مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر پروبیوتیک ها در جیره غذایی طیور بر مخاطرات میکروبی گوشت مرغ

صفحات

 صفحه شروع 377 | صفحه پایان 382

چکیده

پروبیوتیک ها فرآورده هایی از سلول های میکروبی هستند که اثر مفید روی سلامت و آسایش انسان دارند. بر اساس مطالعات متعدد, خواص بسیار با ارزشی از جمله اثرات ضد جهش زایی و ضد سرطان زایی و تقویت ایمنی بدن و مقاومت در مقابل پاتوژن های روده ای و ... را به پروبیوتیک ها نسبت داده اند. لذا هدف این مطالعه تعیین اثر استفاده از پروبیوتیک ها در جیره غذایی طیور گوشتی بر مخاطرات میکروبی در گوشت مرغ می باشد. برای این منظور دو گروه 40 تایی تیمار و شاهد از جوجه های گوشتی انتخاب و در کل دوره 55 روزه پروبیوتیک خوراکی در شرایط یکسان به گروه تیمار داده شد و سپس هر دو گروه در کشتارگاه ذبح و از هر لاشه به میزان 100 گرم نمونه پوست و گوشت سینه گرفته و در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد غذایی دانشکده دامپزشکی انتقال و مطابق روش های استاندارد ایران مورد بررسی شمارش تام میکروبی, شمارش استافیلوکوکوس اورئوس, شمارش استرپتوکوک های مدفوعی, شمارش کلوستریدیوم پرفرینجنس, شمارش کلی فرم, جستجوی سالمونلا و جستجوی اشریشیاکولای قرار گرفته و نتایج با آزمون آماری t-Test مستقل و مربع کای آنالیز گردید. مقایسه میانگین های شمارش تام میکروبی, کلی فرمی و استرپتوکوک مدفوعی و استافیلوکوکوس اورئوس گوشت, در دو گروه شاهد و تیمار با آزمون آماری t-Test مستقل کاهش معنی داری را نشان داد (P<0.05) همچنین فراوانی وجود اشریشیاکولای در گروه تیمار کاهش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان می داد (P<0.05), در صورتی که این کاهش در خصوص سالمونلا و کلستریدیوم معنی دار نبود. به نظر می رسد مصرف خوراکی پروبیوتیک ها بر کاهش باکتری های بیماریزای با منشا روده ای در گوشت موثر می باشد. حال چنانچه فراوانی و بار آلودگی با این اجرام در مواد غذایی اعم از گوشت مرغ کاسته شود گام موثری در جهت کاهش ابتلا به مسمومیت های غذایی, بهبود کیفیت بهداشتی و ماندگاری گوشت طیور برداشته شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادی، افشین، میرزایی، حمید، و ابراهیمی، عیسی. (1388). مطالعه اثر پروبیوتیک ها در جیره غذایی طیور بر مخاطرات میکروبی گوشت مرغ. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 3(1)، 377-382. SID. https://sid.ir/paper/183037/fa

    Vancouver: کپی

    جوادی افشین، میرزایی حمید، ابراهیمی عیسی. مطالعه اثر پروبیوتیک ها در جیره غذایی طیور بر مخاطرات میکروبی گوشت مرغ. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1388؛3(1):377-382. Available from: https://sid.ir/paper/183037/fa

    IEEE: کپی

    افشین جوادی، حمید میرزایی، و عیسی ابراهیمی، “مطالعه اثر پروبیوتیک ها در جیره غذایی طیور بر مخاطرات میکروبی گوشت مرغ،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 3، no. 1، pp. 377–382، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button