مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقادیر کادمیوم در شیر و ارتباط آن با میزان تولید شیر در گاوداری های منطقه تبریز

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 325

چکیده

 کادمیوم از جمله فلزاتی می باشد که به طور وسیع در محیط پراکنده است. منبع اصلی این فلز ترکیبات صنعتی و کودهای فسفاته می باشد. این فلز توسط گیاهان جذب شده و در بافت هایی مانند کبد و کلیه تجمع یافته و باعث بروز کم خونی, افزایش فشار خون, تخریب بافت بیضه و عوارض استخوانی می شود. با توجه به عوارض متعدد وجود کادمیوم, لازم است در مناطق مختلف مطالعه ای در ارتباط با میزان آلودگی شیر تولیدی گاوها به این فلز صورت گیرد تا در صورتی که میزان آن از حد مجاز بالاتر باشد, تدابیر لازم نسبت به کاهش آلودگی شیر به این فلز, اتخاذ گردد. برای انجام این مطالعه, به اخذ نمونه شیر از منطقه شمال, جنوب, شرق و غرب گاوداری های صنعتی و سنتی شهرستان تبریز به تعداد مجموعا 400 نمونه پس از بررسی میزان تولید شیر, اقدام گردید. سپس نمونه ها در 21- درجه سلسیوس منجمد گشته و در پایان نمونه برداری به اندازه گیری مقادیر کادمیوم در نمونه شیر به روش اسپکتروفوتومتری جذب اتمی شعله, اقدام گردید. مقادیر میانگین کادمیوم به ترتیب در منطقه غرب 0.006±0.0005ppm, در منطقه جنوب 0.004±0.0005ppm, در منطقه شمال 0.0059±0.0004ppm و در منطقه شرق تبریز 0.0037±0.0002تعیین گردید. مقایسه آماری میانگین مقادیر کادمیوم شیر در مناطق چهارگانه بررسی شده, نشان دهنده وجود اختلاف معنی داری بود (p<0.05) همچنین در این مطالعه ارتباط آماری معنی داری مابین میانگین مقادیر کادمیوم و میزان تولید روزانه شیر مشاهده نگردید. با توجه به اینکه میزان مجاز کادمیوم در شیر خام طبق کدکس 2000 (کمیته بررسی افزودنی های مواد غذائی در ژنو) 0.01ppm می باشد, لذا نتیجه گیری می گردد که مقادیر کادمیوم شیر در چهار منطقه مورد بررسی پایین تر از حد مجاز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی صابر، امیرپرویز. (1395). بررسی مقادیر کادمیوم در شیر و ارتباط آن با میزان تولید شیر در گاوداری های منطقه تبریز. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 10(4 (پیاپی 40) )، 315-325. SID. https://sid.ir/paper/183111/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی صابر امیرپرویز. بررسی مقادیر کادمیوم در شیر و ارتباط آن با میزان تولید شیر در گاوداری های منطقه تبریز. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1395؛10(4 (پیاپی 40) ):315-325. Available from: https://sid.ir/paper/183111/fa

    IEEE: کپی

    امیرپرویز رضایی صابر، “بررسی مقادیر کادمیوم در شیر و ارتباط آن با میزان تولید شیر در گاوداری های منطقه تبریز،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 315–325، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183111/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button