مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,885
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آلودگی سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی در تهران

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 74

چکیده

 آلودگی شیر و فرآورده های آن به بعضی از فلزات سنگین به خصوص سرب و کادمیوم موجب بروز اثرات سمی و تاثیر سوء بر سلامت انسان می گردد. از این رو این مطالعه با هدف تعیین مقدار سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی صورت گرفت. در این تحقیق 25 نمونه شیر خشک از 4 کارخانه مختلف تهیه و بعد از عمل هضم و استخراج برای تعیین میزان سرب و کادمیوم از روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی کوره گرافیتی استفاده گردید. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که میانگین مقدار سرب 57.36 ppb (کمینه 18.99 و بیشینه 112.90 ppb) و میانگین مقدار کادمیوم 14.11 ppb (کمینه 5.73 و بیشینه 39.43 ppb) می باشد. کدکس الیمنتاریوس میزان مجاز برای سرب و کادمیوم در شیر را به ترتیب 1000 و100ppb تعیین نموده است. در این تحقیق مقدار سرب در همه نمونه های شیر خشک کمتر از میزان استاندارد و آلودگی کادمیوم در 68 درصد نمونه ها بیش از حد مجاز استاندارد بین المللی مشاهده گردید. از آن جایی که در این بررسی درصد آلودگی نمونه های مورد مطالعه به کادمیوم بالا بود, لذا پایش مداوم سطوح آلودگی در فرآورده های شیر و نیز شناسایی منابع آلودگی و کنترل آن ها ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملایی پروری، میترا، کریم، گیتی، و احمدی، محمد. (1393). تعیین میزان آلودگی سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی در تهران. بهداشت مواد غذایی، 4(4 (پیاپی 16))، 69-74. SID. https://sid.ir/paper/222821/fa

    Vancouver: کپی

    ملایی پروری میترا، کریم گیتی، احمدی محمد. تعیین میزان آلودگی سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی در تهران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(4 (پیاپی 16)):69-74. Available from: https://sid.ir/paper/222821/fa

    IEEE: کپی

    میترا ملایی پروری، گیتی کریم، و محمد احمدی، “تعیین میزان آلودگی سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی در تهران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 4 (پیاپی 16)، pp. 69–74، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button