مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جوشانده چای سیاه بر پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 621 | صفحه پایان 629

چکیده

 لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های آندمیک در برخی از نقاط ایران بوده و از جمله بیماری های انگلی است که فاقد داروی درمانی موثری می باشد. در این مطالعه, تاثیر جوشانده چای سیاه بر رشد پروماستیگوت ها در شرایط برون تنی (In vitro) مورد بررسی قرار گرفت. پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور تکثیر و در پلیت های کشت سلولی 24 خانه ای به میزان 3 میلیون انگل در هر میلی لیتر در محیط تازه پاساژ داده شدند. جوشانده چای سیاه به نسبت های 10, 20, 30 و 40 درصد حجم نهایی به سوسپانسیون کشت سلولی اضافه گردیده و پلیت ها به انکوباتور 26 درجه سلسیوس انتقال داده شده و در فواصل 0.5, 1, 5, 24, 48 و 72 ساعت پس از مواجهه روند رشد و تکثیر آن ها ارزیابی گردید. اثربخشی جوشانده چای سیاه بر پروماستیگوت انگل با استفاده از روش شمارش مستقیم و نیز آزمون MTT (3-(4, 5-dimethylthiazolyl-2)-2,5-diphenyltetrazolium bromide) سنجیده شد و نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتابج حاصل از شمارش مستقیم و آزمون MTT نشان داد که تعداد پروماستیگوت ها در گروه های تیمارشده با غلظت های 10, 20, 30 و 40 درصد جوشانده گیاه چای سیاه 24, 48 و 72 ساعت پس از کشت کاهش یافته ولی در گروه کنترل از روند رشد طبیعی تبعیت می نمود که در مقایسه با گروه های تحت آزمایش دارای اختلاف معنی دار (p<0.05) بود. نتایج مطالعه نشات داد که جوشانده چای سیاه در از بین بردن پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی, اثر مطلوبی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری، وحید، کریمی، غلامرضا، پایکاری، حبیب اله، معتمدی، غلامرضا، ریواز، شهلا، و نوروزی، ابراهیم. (1393). بررسی تاثیر جوشانده چای سیاه بر پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 8(4 (پیاپی 32))، 621-629. SID. https://sid.ir/paper/183243/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری وحید، کریمی غلامرضا، پایکاری حبیب اله، معتمدی غلامرضا، ریواز شهلا، نوروزی ابراهیم. بررسی تاثیر جوشانده چای سیاه بر پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1393؛8(4 (پیاپی 32)):621-629. Available from: https://sid.ir/paper/183243/fa

    IEEE: کپی

    وحید نصیری، غلامرضا کریمی، حبیب اله پایکاری، غلامرضا معتمدی، شهلا ریواز، و ابراهیم نوروزی، “بررسی تاثیر جوشانده چای سیاه بر پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32)، pp. 621–629، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183243/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button