مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

956
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارتباط بین میزان چربی، پروتئین و نسبت چربی به پروتئین شیر و نرخ آبستنی 120 روزه در گاوهای شیری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 291 | صفحه پایان 303

چکیده

 در لیپولیز ناشی از بالانس منفی انرژی, میزان چربی شیر افزایش و میزان پروتئین آن کاهش می یابد و بدین ترتیب نسبت چربی به پروتئین افزایش پیدا می کند. هدف مطالعه حاضر, استفاده از داده های موجود در هر رکورد شیر مانند چربی, پروتئین و نسبت آن ها , شمارش سلول های سوماتیک (somatic cell count; SCC) و نیز استفاده از سابقه گاوهای شیری, جهت پیش بینی وضعیت آبستنی 120 روزه پس از زایش بود. بنابراین, رکورد 1279رأس گاو هلشتاین یک شکم زا و چند شکم زا در روزهای 30 و 60 شیردهی و نیز در حوالی زمان تلقیح جمع آوری شد. یافته ها نشان داد در ارزیابی آبستنی تا روز 120 پس از زایش, میزان چربی, پروتئین و نسبت آن ها (همگی برحسب درصد) در روز 30 شیردهی در گروه های غیر آبستن و آبستن به ترتیب (2/1± 67/2, 04/1± 62/2 و 4/0± 01/1) و (16/1± 87/2, 95/0± 76/2 و 36/0± 03/1), در روز 60 شیردهی به ترتیب (06/1± 87/2, 86/0± 7/2 و 35/0± 06/1) و (15/1± 97/2, 9/0± 73/2 و 36/0± 08/1) و در حوالی تلقیح به ترتیب (2/1± 62/2, 04/1± 53/2 و 4/0± 03/1) و (24/1± 8/2, 01/1± 63/2 و 5/0± 06/1) بود که اختلاف آماری آن ها در دو زمان معنی دار برآورد شد (05/0>p). تأثیر SCCدر روز 60 شیردهی بر نرخ آبستنی 120روزه معنی دار گزارش شد (023/0=p), اما در آزمون رگرسیون لجستیک هیچ کدام از فاکتورهای شیر و SCC رابطه معنی داری با آبستنی 120روزه نداشتند. مدل آماری کاکس در بررسی رابطه فصول زایش (02/0=p), تلقیح (00/0=p), روزهای شیردهی (001/0=p) و میزان تولید شیر (016/0=p) در دوره قبل با نرخ آبستنی 120روزه نشان داد که تنها تعداد روزهای شیردهی قبلی دام (985/0=Odds ratio, 021/0=p) و فصل تلقیح (5/7=Odds ratio, 040/0=p)در آبستنی 120روزه تأثیر دارند. نتایج این مطالعه نشان داد که فاکتورهای مربوط به شیر شامل چربی, پروتئین و نسبت آن هابر نرخ آبستنی 120روزه تأثیر نداشته و استراتژی های مدیریتی از جمله تعداد روزهای شیردهی قبلی دام و فصل تلقیح بر آن تأثیر معنی دار دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرانجام، نوید، فرهودی مقدم، مهران، اکبری، قاسم، محمدصادق، مجید، و فرزانه، نیما. (1398). ارزیابی ارتباط بین میزان چربی, پروتئین و نسبت چربی به پروتئین شیر و نرخ آبستنی 120 روزه در گاوهای شیری هلشتاین. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 13(3 (پیاپی 51) )، 291-303. SID. https://sid.ir/paper/183263/fa

    Vancouver: کپی

    سرانجام نوید، فرهودی مقدم مهران، اکبری قاسم، محمدصادق مجید، فرزانه نیما. ارزیابی ارتباط بین میزان چربی, پروتئین و نسبت چربی به پروتئین شیر و نرخ آبستنی 120 روزه در گاوهای شیری هلشتاین. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1398؛13(3 (پیاپی 51) ):291-303. Available from: https://sid.ir/paper/183263/fa

    IEEE: کپی

    نوید سرانجام، مهران فرهودی مقدم، قاسم اکبری، مجید محمدصادق، و نیما فرزانه، “ارزیابی ارتباط بین میزان چربی, پروتئین و نسبت چربی به پروتئین شیر و نرخ آبستنی 120 روزه در گاوهای شیری هلشتاین،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 13، no. 3 (پیاپی 51) ، pp. 291–303، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا