مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج ارقام طارم محلی و فجر (.Oryza sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 111

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج بر ارقام طارم محلی و فجر, آزمایشی در گلخانه معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) در سال زراعی 1388 اجرا گردید. آزمایش به صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد, به طوری سطوح ارقام (طارم محلی و فجر) به عنوان فاکتور اصلی و سطوح دما (16 و 32 درجه سانتی گراد) و 4 مرحله رشدی (پنجه زنی, ساقه دهی, خوشه دهی و پرشدن دانه به عنوان فاکتور فرعی مورد آزمون بودند. نتایج نشان داد رقم فجر به دلیل بالاتر بودن تعداد پنجه, تعداد خوشه در کپه, طول خوشه, تعداد خوشه چه کل در خوشه و تعداد خوشه چه پر در خوشه بیشترین عملکرد دانه (23.37 گرم در کپه) نسبت به رقم طارم محلی (19.72 گرم در کپه) داشت. عملکرد دانه در دمای 32 سانتی گراد به علت بالاتر بودن کلیه صفات مورد آزمون از عملکرد بالاتری (23.6 گرم در کپه) نسبت به دمای 16 سانتی گراد (19.5 گرم در کپه) به دست آمد و با کاهش دما از 32 درجه به 16 درجه سانتی گراد باعث کاهش 21 درصدی عملکرد دانه گردید. مرحله پر شدن دانه به دلیل بالاتر بودن تعداد خوشه در کپه, طول خوشه, تعداد خوشه چه کل در خوشه و تعداد خوشه چه پر در خوشه بیشترین عملکرد دانه (24.28 گرم در کپه) و مرحله رشدی پنجه زنی به علت کمتر بودن در تعداد خوشه در کپه و وزن هزار دانه, کمترین میزان عملکرد (19.01 گرم در کپه) داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میاررستمی، پریسا، فلاح، الهیار، مبلغی، مرتضی، مشایخی، سمانه، و حق وردیان، مهرداد. (1389). بررسی اثر تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج ارقام طارم محلی و فجر (.Oryza sativa L). یافته های نوین کشاورزی، 5(1 (17))، 101-111. SID. https://sid.ir/paper/183963/fa

    Vancouver: کپی

    میاررستمی پریسا، فلاح الهیار، مبلغی مرتضی، مشایخی سمانه، حق وردیان مهرداد. بررسی اثر تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج ارقام طارم محلی و فجر (.Oryza sativa L). یافته های نوین کشاورزی[Internet]. 1389؛5(1 (17)):101-111. Available from: https://sid.ir/paper/183963/fa

    IEEE: کپی

    پریسا میاررستمی، الهیار فلاح، مرتضی مبلغی، سمانه مشایخی، و مهرداد حق وردیان، “بررسی اثر تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج ارقام طارم محلی و فجر (.Oryza sativa L)،” یافته های نوین کشاورزی، vol. 5، no. 1 (17)، pp. 101–111، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button