مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات گلیسین بتائین برونزاد بر خصوصیات مورفوفیزیولو‍ژیکی و عملکرد گیاه سویا (.Glycine max L)

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 54

چکیده

 از آنجایی که گیاهان در طول چرخه زندگی با انواع استرس های محیطی مواجه هستند, کاربرد گلیسین بتائین (GB) برونزاد روی گیاهانی که توان تولید آن را ندارند, موجبات تفوق گیاه بر محدودیت های محیطی را فراهم ساخته و منجر به افزایش محصول می گردد. بنابراین به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف گلیسین بتائین بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی دو رقم PER و DPX از سویا, آزمایشاتی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و در چهار تکرار در شرایط مزرعه انجام شد. تیمارها شامل کاربرد غلظت های صفر, 2.5, 5 و 7.5 و 10 کیلوگرم در هکتار گلیسین بتائین برون زاد در دو مرحله شش برگی و نزدیک به گلدهی بود. در طول دوره رشد میزان رنگیزه های کلروفیل, میزان پرولین, گلیسین بتائین و قندهای محلول در برگ و میزان پرولین, گلیسین بتائین و پروتئین کل در بذر و فاکتورهای مورفولوژیکی شامل, تعداد شاخه های فرعی, تعداد غلاف در بوته, تعدا دانه در غلاف, وزن هزار دانه اندازه گیری شدند. به طور کلی کاربرد گلیسین بتائین برون زاد تفاوت معنی داری از نظر میزان کلروفیل ایجاد نکرد. در مرحله ده برگی از نظر میزان گلیسین بتائین درون زاد, پرولین و قندهای محلول تفاوت معنی داری مشاهده نشد. تمامی غلظت های گلیسین بتائین موجب افزایش معنی دار تعداد شاخه های فرعی و تعداد غلاف در بوته شدند ولی از نظر تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. افزایش غلظت گلیسین بتائین از طریق افزایش در تعداد شاخه های فرعی و تعداد غلاف در بوته موجب افزایش میزان عملکرد گردید. افزایش تیمار گلیسین بتائین موجب افزایش معنی دار عملکرد در بوته, بویژه در رقم DPX و در غلظت های بهینه 7.5, 10 و 5 از گلیسین بتائین برونزاد شد. میزان پروتئین کل, درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی بذرهای برداشت شده در تیمارهای مختلف گلیسین بتائین تفاوت معنی داری نکردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدعلی. (1389). اثرات گلیسین بتائین برونزاد بر خصوصیات مورفوفیزیولو‍ژیکی و عملکرد گیاه سویا (.Glycine max L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 5(1 (پیاپی 17))، 44-54. SID. https://sid.ir/paper/185593/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدعلی. اثرات گلیسین بتائین برونزاد بر خصوصیات مورفوفیزیولو‍ژیکی و عملکرد گیاه سویا (.Glycine max L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1389؛5(1 (پیاپی 17)):44-54. Available from: https://sid.ir/paper/185593/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی رضایی، “اثرات گلیسین بتائین برونزاد بر خصوصیات مورفوفیزیولو‍ژیکی و عملکرد گیاه سویا (.Glycine max L)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 5، no. 1 (پیاپی 17)، pp. 44–54، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button