مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

933
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات میزان پرولین، قندهای محلول، گلیسین بتائین و پروتئین محلول برگ شش رقم گلرنگ بهاره (.Carthamus tinctorius L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 در تنش شدید شوری, افزایش بیوسنتز پرولین, قند و پروتئین محلول برگ می تواند سبب بهبود هدایت روزنه ای و محتوای آب نسبی و در نتیجه کاهش کمتر ماده خشک گیاه گردد و لذا از آن می توان برای جداسازی ارقام گلرنگ متحمل به شوری بهره گرفت. به منظور بررسی تغییرات میزان پرولین, قندهای محلول, گلیسین بتائین و پروتئین محلول برگ شش رقم گلرنگ بهاره تحت تنش شوری, آزمایشی در تابستان 1390 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. عامل اول شامل چهار سطح شوری صفر (شاهد), 75, 150 و 225 میلی مولار کلرید سدیم و عامل دوم شش رقم گلرنگ بهاره محلی اصفهان, سینا خاردار, اصفهان 14, گلدشت, پدیده و سینا 411 بودند. محتوای پرولین, گلیسین بتائین, قندهای محلول و پروتئین محلول و محتوای آب نسبی برگ اندازه گیری شدند. با افزایش شدت تنش میزان تجمع قندهای محلول و پرولین به طور معنی داری افزایش یافتند. میزان محتوای آب نسبی برگ با افزایش سطح تنش شوری کاهش معنی داری داشت. به طوری که بیشترین محتوای نسبی آب برگ در سطح بدون تنش و در رقم پدیده (91.03 درصد) مشاهده شد. ارقام سینا 411 به دلیل برتری در بیشترین سطح شوری برای صفات قندمحلول و محتوای آب نسبی برگ و گلدشت بدلیل برتری در میزان پرولین و گلیسین بتائین نسبت به سایر صفات در تحمل به شوری برتری داشتند و رقم اصفهان 14 که در بیشترین سطح تنش کمترین مقدار قند محلول, محتوای آب نسبی برگ و گلیسین بتائین را دارا بود به عنوان رقم کم تحمل معرفی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادی پور، زهرا، موحدی دهنوی، محسن، و بلوچی، حمیدرضا. (1391). تغییرات میزان پرولین, قندهای محلول, گلیسین بتائین و پروتئین محلول برگ شش رقم گلرنگ بهاره (.Carthamus tinctorius L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 1(2)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/234327/fa

    Vancouver: کپی

    جوادی پور زهرا، موحدی دهنوی محسن، بلوچی حمیدرضا. تغییرات میزان پرولین, قندهای محلول, گلیسین بتائین و پروتئین محلول برگ شش رقم گلرنگ بهاره (.Carthamus tinctorius L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1391؛1(2):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/234327/fa

    IEEE: کپی

    زهرا جوادی پور، محسن موحدی دهنوی، و حمیدرضا بلوچی، “تغییرات میزان پرولین, قندهای محلول, گلیسین بتائین و پروتئین محلول برگ شش رقم گلرنگ بهاره (.Carthamus tinctorius L) تحت تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 1، no. 2، pp. 13–24، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234327/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button