مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 یکی از روش های مقابله با بیماری بلاست مرکبات, مبارزه شیمیایی می باشد که با توجه به هزینه های سنگین تهیه سموم و اثرات سوء سموم روی محیط زیست محققان تمایل به یافتن روش های کم هزینه تر و همچنین فاقد اثرات سوء بر محیط زیست دارند, در نتیجه شیوه مبارزه ای که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است, استفاده از ترکیبات طبیعی باکتری کش می باشد که برخی از این ترکیبات در عصاره گیاهان دارویی بومی یافت می شود. در این تحقیق, چند روش مختلف عصاره گیری گیاهان دارویی و کاربرد آن ها در ممانعت رشدی باکتری عامل بلاست مرکبات مورد بررسی قرار گرفته است. این گیاهان دارویی شامل ریحان (Ocimum basilicum), پونه (Mentha pulegiu), رزماری (Rosmarinas officinalis), اسطوخودوس (Lavanduia anyustifolia), آویشن (Thymus persicus) و گزنه (Urtica Dioica) می باشد. اثر این عصاره ها در میزان وسعت هاله بازدارندگی در محیط کشت Nutrient Agar در مقابله با باکتری بیماری زا با یکدیگر و در مقابل سم اکسی کلرور مس و آنتی بیوتیک تتراسایکلین اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. در نهایت بهترین روش جهت بدست آوردن عصاره گیاهی بازدارنده تر, ابتدا روش تحلیلی سپس خیساندن و کلونجر و در آخر جوشاندن همراه با هم زدن بود؛ میانگین بالاترین میزان بازداری به ترتیب مربوط به گیاهان پونه, نعناع, آویشن, اسطوخودوس, گزنه, رزماری و در نهایت آنتی بیوتیک و سم اکسی کلرور مس بود. کاربرد این عصاره ها به صورت پاشش در سطح باغ مرکبات نیز اجرا شد و سبب کاهش شدت بیماری شد, اما تفاوت محسوسی بین انواع عصاره ها در میزان بازدارندگی در سطح باغی مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علیمی، مهسا، و جهان تیغ، سمانه. (1391). بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 7(ویژه نامه (پیاپی 28))، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/185596/fa

    Vancouver: کپی

    علیمی مهسا، جهان تیغ سمانه. بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1391؛7(ویژه نامه (پیاپی 28)):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/185596/fa

    IEEE: کپی

    مهسا علیمی، و سمانه جهان تیغ، “بررسی تاثیر عصاره چند گیاه دارویی بر کنترل بیماری بلاست مرکبات،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 7، no. ویژه نامه (پیاپی 28)، pp. 57–66، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button