مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پاسخ های فیزیولوژیکی ژنوتیپ های مختلف پنبه (.Gossypium hirsutum L) در محیط های شور و غیرشور

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

کلیدواژه

پنبه (.Gossypiuym hirsutum L)Q3

چکیده

 پنبه (.Gossypiuym hirsutum L) یکی از مهمترین محصولات زراعی در سراسر دنیاست. ارقام مختلف این گیاه نسبت به شوری خاک واکنش های متفاوت نشان می دهند. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر خصوصیات فیزیولوژیک ارقام مختلف پنبه آزمایشی در قالب طرح بلوک های تصادفی در سه تکرار در منطقه آق قلا (گرگان) و کارکنده (کردکوی) در سال زراعی 1389 انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی شامل ژنوتیپ های پنبه در 10 سطح (ساحل, Q28, 43200, شیرپان539, چکوروا, کوکر 349, سپید, سیلند, سوپر اکرا و اوپال) و شوری خاک در 2 سطح (محیط غیرشور با هدایت الکتریکی 2 و محیط شور با هدایت الکتریکی 16 دسی زیمنس بر متر) بود و در آن صفاتی نظیر ترکیبات آنتوسیانینی, پرولین, برخی عناصر و آنتی اکسیدانت ها تحت اثر شوری های مختلف اندازه گیری شد. نمونه برداری در مرحله رشد رویشی از آخرین برگ های کامل شده گیاه پنبه در یک مرحله صورت گرفت. نتایج نشان داد که در محیط شور (16 دسی زیمنس بر متر) میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و غلظت یون های سدیم, کلسیم, منیزیم کلر در همه ارقام افزایش یافت. بیشترین میزان آنتوسیانین در محیط شور و در رقم سیلند دیده شد و با افزایش شوری میزان پرولین در رقم های ساحل, شیرپان 539, کوکر 439 و اوپال بطور معنی داری (در سطح 5%) افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرقاسمی، سیدجلال، رضایی، محمدعلی، و موسوی خورشیدی، سیده سمانه. (1390). ارزیابی پاسخ های فیزیولوژیکی ژنوتیپ های مختلف پنبه (.Gossypium hirsutum L) در محیط های شور و غیرشور. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 6(4 (پیاپی 24))، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/185637/fa

    Vancouver: کپی

    میرقاسمی سیدجلال، رضایی محمدعلی، موسوی خورشیدی سیده سمانه. ارزیابی پاسخ های فیزیولوژیکی ژنوتیپ های مختلف پنبه (.Gossypium hirsutum L) در محیط های شور و غیرشور. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1390؛6(4 (پیاپی 24)):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/185637/fa

    IEEE: کپی

    سیدجلال میرقاسمی، محمدعلی رضایی، و سیده سمانه موسوی خورشیدی، “ارزیابی پاسخ های فیزیولوژیکی ژنوتیپ های مختلف پنبه (.Gossypium hirsutum L) در محیط های شور و غیرشور،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24)، pp. 37–45، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button