مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. )

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 102

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر برهم کنش میکوریزا و هیومیک اسید بر خصوصیات مورفولوژیک, درصد پروتئین دانه و جذب عناصر غذایی لوبیاقرمز, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای تحقیق شامل قارچ میکوریزا در سه سطح عدم مصرف (شاهد), استفاده از سویه Glomus intraradice و استفاده از سویه Glomus mossea و همچنین محلول پاشی هیومیک اسید در سه سطح صفر (شاهد), 15 و 30 میلی گرم در لیتر بود. آزمایش به صورت گلدانی اما در شرایط طبیعی و کنترل نشده اجرا شد. صفات اندازه گیری شده ارتفاع بوته, طول ریشه, وزن خشک بوته, تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در غلاف, وزن صد دانه, درصد پروتئین دانه و درصد نیتروژن و فسفر برگ بود. کاربرد میکوریزا و هیومیک اسید موجب افزایش صفات اندازه گیری شده به جز تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه شد. در صفات مورد بررسی بین دو سویه اعمال شده اختلاف معنی دار مشاهده نگردید و بین سطوح 15 و 30 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید نیز تفاوت معنی دار دیده نشد. به طور کلی محلول پاشی 15 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید در حضور Glomus mossea تأثیر بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی راد، مجتبی، و معصومی زواریان، ابوالفضل. (1396). اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 12(4 (پیاپی 48) )، 92-102. SID. https://sid.ir/paper/185659/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی راد مجتبی، معصومی زواریان ابوالفضل. اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1396؛12(4 (پیاپی 48) ):92-102. Available from: https://sid.ir/paper/185659/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی یوسفی راد، و ابوالفضل معصومی زواریان، “اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. )،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48) ، pp. 92–102، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button