مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ترکیبات کربوهیدراتی، فنلی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در حذف خواب جوانه های جانبی گردوی ایرانی (.Juglans regia L) تحت تیمارهای مختلف سرمادهی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 هدف از این پژوهش مطالعه اثر تیمار ساعات مختلف سرمادهی بر حذف خواب جوانه های جانبی گردو, متابولیسم کربوهیدرات ها, محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت پراکسیداز محلول, دیواره ای و پلی فنل اکسیداز بود. در این راستا شاخه های یک ساله درختان 10 ساله روستای زیارت (از توابع شهرستان گرگان), پس از خزان برگ ها به صورت تصادفی جمع آوری و به قطعات 9 سانتی متری حاوی یک جوانه جانبی تقسیم و در دمای 4±1 درجه سانتی گراد تحت زمان های مختلف (0, 700, 1400 ساعت) قرار گرفتند و سپس در شرایط القایی شکوفایی جوانه (25±2 درجه سانتی گراد, فتوپریود 12 ساعت نور 12 ساعت تاریکی و شدت نور سفید فلورسانت (20 m mol m-2 s-1 واقع شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای 700 و 1400 ساعت سرمادهی, درصد و سرعت حذف خواب را در جوانه های جانبی گردوی ایرانی در مقایسه با شاهد به شکل معنی داری افزایش و زمان آغاز شکوفایی را کاهش داد. همچنین سرمادهی سبب تجزیه نشاسته و قندهای غیراحیایی و افزایش قندهای احیایی شد که با افزایش درصد حذف خواب جوانه ارتباط مثبت و معنی داری داشت. محتوای فنل ها, فعالیت آنزیم های پراکسیداز محلول و دیواره ای تا 700 ساعت و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز تا 1400 ساعت سرمادهی نسبت به شاهد افزایش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد در ساعات طولانی تر سرمادهی افزایش قندهای احیایی انرژی مورد نیاز جهت حذف خواب جوانه را تامین کرده و افزایش فنل کل و فعالیت پراکسیداز محلول و دیواره ای منجر به کاهش تنش اکسیداتیو و ایجاد تحمل سرما شد. به علاوه, افزایش فعالیت پلی فنل اکسیداز, نیز حذف فنل های بازدارنده و ساخت فنل های آنتی اکسیداتیو را در پی داشت که در نهایت این فرایندها به موازات هم منجر به حذف خواب در ساعات بالای سرمادهی جوانه های گردوی ایرانی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی زاده، ژیلا، صادقی پور، حمیدرضا، عبدل زاده، احمد، و همتی، خدایار. (1395). بررسی تغییرات ترکیبات کربوهیدراتی, فنلی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در حذف خواب جوانه های جانبی گردوی ایرانی (.Juglans regia L) تحت تیمارهای مختلف سرمادهی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 11(42)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/185666/fa

    Vancouver: کپی

    قلی زاده ژیلا، صادقی پور حمیدرضا، عبدل زاده احمد، همتی خدایار. بررسی تغییرات ترکیبات کربوهیدراتی, فنلی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در حذف خواب جوانه های جانبی گردوی ایرانی (.Juglans regia L) تحت تیمارهای مختلف سرمادهی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1395؛11(42):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/185666/fa

    IEEE: کپی

    ژیلا قلی زاده، حمیدرضا صادقی پور، احمد عبدل زاده، و خدایار همتی، “بررسی تغییرات ترکیبات کربوهیدراتی, فنلی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در حذف خواب جوانه های جانبی گردوی ایرانی (.Juglans regia L) تحت تیمارهای مختلف سرمادهی،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 11، no. 42، pp. 13–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button