مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نمک، ژیبرلین و آسکوربات بر جوانه زنی، رشد و اثر آنتی اکسیدانی دانه رست جو (.Hordeum vulgare L)

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 28

چکیده

 در استرس های مختلف از جمله استرس شوری, اکسیدان هایی نظیر انواع اکسیژن واکنشگر تولید می شود که به ساختار غشای در گیاه آسیب می رساند. در بین آنتی اکسیدان ها, آسکوربات دارای نقش حیاتی در سلول های زنده است و سبب از بین رفتن اکسیژن واکنشگر می شود. در بین هورمون ها نیز هورمون ژیبرلین دارای نقش های متعددی می باشد که بستگی به نوع ژیبرلین, غلظت و نوع گونه گیاهی دارد. در این تحقیق دانه جو (رقم 4222) با غلظت های مختلف نمک کلرید سدیم 350 mM) و 150), آسکوربات 1mM و ژیبرلین 400 ppm) و 200) تیمار شدند و اثر آن بر روی درصد جوانه زنی, طول وزن تر, خشک, طول ریشه چه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نظیر کاتالاز, پلی فنل اکسیداز, آسکوربات پراکسیداز, پراکسیداز و میزان ترکیبات فنلی ارزیابی شد. نتایج حاصل نشان داد درصد جوانه زنی در حضور نمک کلرید سدیم, به خصوص در غلظت 350 mM کاهش یافت ولیکن در حضور آسکوربات, ژیبرلین و نمک, درصد جوانه زنی و طول ریشه چه افزایش معنی داری حاصل کرد. در فقدان آسکوربات, ژیبرلین و در حضور نمک کلرید سدیم, میزان فعالیت کاتالاز, پراکسیداز کاهش و پلی فنل اکسیداز و آسکوربات پراکسیداز افزایش یافت. همچنین نمک کلرید سدیم موجب کاهش ترکیبات فنلی در دانه رست جو شد, اما با افزایش آسکوربات و ژیبرلین میزان آنها افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیاکان، مریم، رشیدزاده، وحیده، و نوری نیا، عباسعلی. (1388). بررسی اثر نمک, ژیبرلین و آسکوربات بر جوانه زنی, رشد و اثر آنتی اکسیدانی دانه رست جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 4(1 (پیاپی 13))، 20-28. SID. https://sid.ir/paper/185708/fa

    Vancouver: کپی

    نیاکان مریم، رشیدزاده وحیده، نوری نیا عباسعلی. بررسی اثر نمک, ژیبرلین و آسکوربات بر جوانه زنی, رشد و اثر آنتی اکسیدانی دانه رست جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1388؛4(1 (پیاپی 13)):20-28. Available from: https://sid.ir/paper/185708/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیاکان، وحیده رشیدزاده، و عباسعلی نوری نیا، “بررسی اثر نمک, ژیبرلین و آسکوربات بر جوانه زنی, رشد و اثر آنتی اکسیدانی دانه رست جو (.Hordeum vulgare L)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 4، no. 1 (پیاپی 13)، pp. 20–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button