مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

879
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد، عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L. )

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 66

چکیده

 به منظور بررسی اثر محلول پاشی عصاره جلبک بر رشد, عملکرد و صفات بیوشیمایی گیاه کدوی تلخ (کارلا), آزمایشی در سال 1395 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بیرجند اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار غلظت عصاره جلبک (0, 5/1, 3 و 5/4 میلی لیتر بر لیتر) در طی سه مرحله محلول پاشی (قبل از گلدهی, زمان گلدهی و زمان تشکیل میوه) بودند. نتایج نشان داد که اثر عصاره جلبک بر اجزا برگ معنی دار بود, بطوریکه با افزایش غلظت تیمار, وزن تر و خشک و سطح برگ افزایش یافت. عصاره جلبک علاوه بر اجزا برگ, بر رنگیزه های آن (کلروفیل a, b, کلروفیل کل و کاروتنوئیدها) نیز تاثیر گذار بود. بیشترین میزان کلروفیل a, b, کلروفیل کل و کاروتنوئید در تیمار 5/4 میلی لیتر بر لیتر عصاره جلبک و کمترین میزان این صفات در شاهد مشاهده شد. همچنین نتایج, نشان دهنده تاثیر معنی دار عصاره جلبک برصفات کمی بوته بود, به طوری که بیشترین طول بوته و تعداد شاخه های جانبی در بالاترین غلظت عصاره جلبک و کمترین آنها در شاهد بدست آمد. عصاره جلبک اجزا عملکرد (وزن, طول و قطر میوه, تعداد میوه در بوته وعملکرد محصول) و صفات بیوشیمایی میوه (فعالیت آنتی اکسیدان و فنل کل) را نیز تحت تاثیر خود قرار داد, بطوریکه بیشترین عملکرد محصول, میزان فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی در غلظت عصاره جلبک 5/4 میلی لیتر بر لیتر حاصل شد. بر اساس نتایج این آزمایش, به نظر می رسد, استفاده از غلظت 5/4 میلی لیتر بر لیتر عصاره جلبک, می تواند نقش موثری بر صفات کمی و کیفی گیاه کدوی تلخ داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فرد، محمدحسین، و خندان، سکینه. (1397). بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد, عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(4 (پیاپی 52) )، 56-66. SID. https://sid.ir/paper/185712/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فرد محمدحسین، خندان سکینه. بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد, عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(4 (پیاپی 52) ):56-66. Available from: https://sid.ir/paper/185712/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین امینی فرد، و سکینه خندان، “بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد, عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L. )،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52) ، pp. 56–66، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا