مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 80

چکیده

 نیتروژن مهمترین عنصر در رشد و عملکرد گیاهان است. برای تامین نیتروژن نیاز گیاه منابع مختلفی وجود دارد که کاربرد کودهای شیمیایی از آن جمله است. اما کاربرد بیش از حد کودهای شیمیایی علاوه بر آلودگی آب و خاک, سلامت جامعه را نیز با مخاطراتی روبرو کرده است. بنابراین بهینه سازی مصرف کودهای شیمیایی و جایگزین کردن آن با کودهای بیولوژیک می تواند قدمی برای افزایش سلامت جامعه باشد. به همین منظور یک آزمایش مزرعه ای با سطوح مختلف کود اوره و تأثیر کودهای زیستی و نانونیتروژن به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی انجام شد. فاکتور اول آزمایش شامل سطوح کود اوره (0, 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) و فاکتور دوم شامل منابع نیتروژن (آزوسپریلوم, ازتوباکتر, نانونیتروژن) و شاهد بود. نتایج نشان داد که در تمامی تیمارها, با افزایش کاربرد کود اوره طول بوته و وزن اندام هوایی افزایش, ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل, ترکیبات فلاونوییدی, مقدار آنتوسیانین ها و ویتامین ث میوه کاهش یافت. بیشترین وزن تر اندام هوایی و تعداد میوه مربوط به تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره بود. در حالی که بیشترین مقدار ویتامین ث, ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و ظرفیت فنل کل از گیاهان تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپریلوم به دست آمد ولی تیمار ازتوباکتر نسبت به آزوسپریلوم در اغلب صفات برتری نشان داد و با افزایش مصرف کود اوره, کارایی خود را نسبت به تیمار شاهد حفظ کرد. بیشترین عملکرد میوه در تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره مشاهده شد. ولی به لحاظ آماری اختلاف معنی دار با تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نداشت. بنابراین از آنجا که هدف از آزمایش افزایش عملکرد و کیفیت میوه بود, تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نسبت به سایر تیمارها قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نمکی، محمدحسین، هاشم آبادی، داوود، و سعیدزاده، فرزین. (1397). تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(4 (پیاپی 52) )، 67-80. SID. https://sid.ir/paper/185713/fa

    Vancouver: کپی

    نمکی محمدحسین، هاشم آبادی داوود، سعیدزاده فرزین. تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(4 (پیاپی 52) ):67-80. Available from: https://sid.ir/paper/185713/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین نمکی، داوود هاشم آبادی، و فرزین سعیدزاده، “تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52) ، pp. 67–80، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185713/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button