مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

899
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر الیاف نخل خرما و آهک به عنوان تثبیت کننده طبیعی، بر خصوصیات مکانیکی خشت (در شرایط محیطی با 35 درصد رطوبت)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 در بسیاری از نقاط جهان, خشت به عنوان مصالح ساختمانی, در بافت های شهری و روستایی, کاربرد فراوان دارد. بنابراین مقاوم سازی سازه های خشتی بسیار ضروری به نظر می رسد که می بایست مورد بررسی قرار گیرد. استفاده از مصالح خشتی بومی به همراه تثبیت کننده های طبیعی می تواند اثرات بسیار مهمی را در شکوفایی این روند, از خود به نمایش بگذارد. با توجه به اینکه درصد زیادی از مساحت ایران را مناطق گرم و خشک و کویری تشکیل داده است موضوع حذف خشت و بناهای خشتی روش درست و مناسبی به نظر نمی رسد. امروزه راه حل های مناسبی برای استحکام بخشی بناهای خشتی ابداع شده است. با توجه به کمبود منابع انرژی در جهان, خشت می تواند برای بسیاری از مناطق مناسب باشد. خشت را می توان به سادگی و با قیمت ارزان تولید نمود. از معایب اصلی خشت خام, شکست یک دفعه آن پس از ورود نیروهای فشاری و خمشی است که در هنگام زلزله فرصت کافی, برای نجات جان ساکنین خانه های خشتی را فراهم نمی نماید. در حالی که با استفاده از مصالحی نظیر الیاف نخل خرما می توان گام های موثری را در این زمینه برداشت. آهک نیز می تواند زمان نرم شدگی در برابر آب را افزایش دهد. همچنین آهک باعث می شود تا در هنگام خشک شدن و انقباض خشت, ترک ها کاهش یابد. در این تحقیق, بیش از 350 نمونه مکعبی خشتی با درصدهای مختلفی از آهک و الیاف نخل خرما جهت تقویت خشت تهیه شد. این نمونه ها که حاوی خاک شهرستان زاهدان بودند در شرایط محیطی با رطوبت 35 درصد, عمل آوری و در معرض بارهای فشاری و خمشی قرار گرفتند؛ میزان نرم شدگی در آب, زمان نفوذ آب به تمام حجم نمونه خشتی, درصد رطوبت بهینه و وزن واحد حجم خشک نمونه ها نیز ثبت شد. پس از پایان آزمایشات مذکور و بررسی نتایج مربوط به مشخصات مکانیکی نمونه ها, نمودارهای مقاومتی آن ها ترسیم و در نهایت بهینه ترین نمونه خشتی تثبیت شده با مصالح طبیعی (بر حسب درصدهای موجود رس و سیلت, ماسه, الیاف نخل خرما و آهک), انتخاب گردید. نتایج حاصل نشان داد که با وجود 1 درصد الیاف نخل خرما و 15 درصد آهک, برای شرایط محیطی 35 درصد رطوبت, بهترین حالت ممکن برای نمونه های خشتی تثبیت شده با آهک و الیاف نخل خرما به وجود می آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، علیرضا، و قلعه نوی، منصور. (1391). اثر الیاف نخل خرما و آهک به عنوان تثبیت کننده طبیعی, بر خصوصیات مکانیکی خشت (در شرایط محیطی با 35 درصد رطوبت). مسکن و محیط روستا، 31(138)، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/186086/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی علیرضا، قلعه نوی منصور. اثر الیاف نخل خرما و آهک به عنوان تثبیت کننده طبیعی, بر خصوصیات مکانیکی خشت (در شرایط محیطی با 35 درصد رطوبت). مسکن و محیط روستا[Internet]. 1391؛31(138):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/186086/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا اسماعیلی، و منصور قلعه نوی، “اثر الیاف نخل خرما و آهک به عنوان تثبیت کننده طبیعی, بر خصوصیات مکانیکی خشت (در شرایط محیطی با 35 درصد رطوبت)،” مسکن و محیط روستا، vol. 31، no. 138، pp. 53–62، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/186086/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button