مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمی و کیفی اسانس شوید (.Anethum graveolens L) ایران

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 77

چکیده

 سرشاخه گلدار و میوه گیاه شوید از مزرعه گیاهان دارویی واقع در مرکز تحقیقات البرز (کرج) جمع آوری گردید. از سرشاخه گلدار آن به روش تقطیر با آب و از میوه به روش تقطیر با بخارآب و از میوه به روش تقطیر با آب اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس حاصل از سرشاخه گلدار 21/0 درصد و از میوه 42/2 درصد نسبت به وزن خشک اولیه محاسبه گردید. ترکیبات متشکله اسانسها با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی گردید. در مجموع 13 ترکیب شناسایی شد که نوع و درصد آنها در اسانس سرشاخه گلدار و میوه متفاوت بود. ترکیب عمده در اسانس سرشاخه گلدار, الفا فلاندرن به میزان 05/56 درصد و در اسانس میوه, کارون به میزان 28/57 درصد بود در حالی که آلفافلاندرن در اسانس میوه فقط به مقدار 61/1 درصد موجود بوده و کارون در اسانس سر شاخه گلدار اصلا وجود نداشت. ولی لیمونن به عنوان دومین ترکیب عمده در هر دو اسانس موجود بوده و 23.78 درصد از اسانس سر شاخه گلدار و 19/33 درصد از اسانس میوه را تشکیل می داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سفیدکن، فاطمه. (1380). بررسی کمی و کیفی اسانس شوید (.Anethum graveolens L) ایران . پژوهش و سازندگی، 14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی)، 73-77. SID. https://sid.ir/paper/18677/fa

    Vancouver: کپی

    سفیدکن فاطمه. بررسی کمی و کیفی اسانس شوید (.Anethum graveolens L) ایران . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی):73-77. Available from: https://sid.ir/paper/18677/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سفیدکن، “بررسی کمی و کیفی اسانس شوید (.Anethum graveolens L) ایران ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی، pp. 73–77، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18677/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button