نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع دارویی و غذایی دارد. گونه Mentha X piperita از خانواده نعناعیان (Labiatae) از دو منطقه شهرستان کرج، منطقه کلاک (نمونه 1) در اواخر خرداد 1376 و نمونه دیگر از ارتفاعات 70 کیلومتری کاشان روستای کامو (نمونه 2) در اواخر خرداد 1377 جمع آوری گردید. از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد. در هر دو نمونه بازده اسانس یک درصد نسبت به وزن برگ تازه گیاه محاسبه گردید. ترکیب های متشکله اسانس ها به وسیله دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه گردیدند و بیشترین میزان ترکیب ها در اسانس نمونه 1، Neomenthol (42.62 درصد)، 1,8-Cineole (16.81 درصد) و Piperitone (12.25 درصد) که مجموعا 71.68 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند و در نمونه 2، مقدار L-Menthol (37.55 درصد)، L-Menthone (19.31 درصد)، 1,8-Cineole (11.48 درصد) و Menthofuran (4.45 درصد) که مجموعا 72.61 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند و تفاوت زیادی بین دو نمونه از لحاظ اجزا تشکیل دهنده اسانس مشاهده گردید.