مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,940
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد روی، آهن و منگنز بر عملکرد، اجزای عملکرد، غلظت و جذب عناصر غذایی در دانه گندم

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 150

کلیدواژه

چکیده

 اثرات کاربرد عناصر روی, آهن و منگنز بر عملکرد, اجزای عملکرد, غلظت و جذب عناصر غذایی در دانه گندم, در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک زابل در سالهای زراعی 82-81 و 83- 82 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل روی با چهار سطح (0, 40 و 80 کیلوگرم سولفات روی در هکتار به صورت مصرف خاکی و محلول پاشی 0.5 درصد سولفات روی), آهن با دو سطح (0 و محلول پاشی 1 درصد سولفات آهن) و منگنز با دو سطح (0 و محلول پاشی 0.5 درصد سولفات منگنز) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل روی در منگنز اثر معنی داری بر تعداد دانه در خوشه داشت. بالاترین تعداد دانه در خوشه مربوط به تیمار کاربرد 80 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و محلول پاشی منگنز بود. اثر متقابل روی در آهن بر وزن هزار دانه معنی دار گردید. بالاترین وزن هزار دانه مربوط به تیمار 80 کیلوگرم روی و محلول پاشی آهن بود. منگنز سبب افزایش وزن هزار دانه گردید. مصرف 80 کیلوگرم سولفات روی بر عملکرد دانه در سال 82 معنی دار گردید. همچنین در این سال مصرف توام 80 کیلوگرم سولفات روی و محلول پاشی منگنز عملکرد دانه را افزایش داد. محلول پاشی روی, 99 درصد غلظت روی, 106 درصد جذب روی و 8 درصد غلظت آهن در دانه را افزایش داد. محلول پاشی آهن, 21 درصد غلظت آهن, 20 درصد جذب آهن و 13 درصد غلظت روی در دانه را افزایش داد. محلول پاشی منگنز سبب افزایش 7 درصدی غلظت و 9 درصدی جذب این عنصر در دانه گردید.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

    ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پهلوان راد، محمدرضا، کیخا، غلامعلی، و نارویی راد، محمدرضا. (1387). تاثیر کاربرد روی, آهن و منگنز بر عملکرد, اجزای عملکرد, غلظت و جذب عناصر غذایی در دانه گندم . پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی)، 142-150. SID. https://sid.ir/paper/18717/fa

    Vancouver: کپی

    پهلوان راد محمدرضا، کیخا غلامعلی، نارویی راد محمدرضا. تاثیر کاربرد روی, آهن و منگنز بر عملکرد, اجزای عملکرد, غلظت و جذب عناصر غذایی در دانه گندم . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی):142-150. Available from: https://sid.ir/paper/18717/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا پهلوان راد، غلامعلی کیخا، و محمدرضا نارویی راد، “تاثیر کاربرد روی, آهن و منگنز بر عملکرد, اجزای عملکرد, غلظت و جذب عناصر غذایی در دانه گندم ،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی، pp. 142–150، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button