مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شوری و دما بر جوانه زنی، رشد گیاهچه و روابط یونی در ارزن پروسو (Panicum miliaceaum)

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 122

کلیدواژه

ارزن پروسو (Pauicum miliaceaum)Q3

چکیده

 به منظور ارزیابی سطوح تحمل و تعیین مکانیسم های تحمل به شوری و تاثیر دماهای مختلف بر روی جوانه زنی, رشد و روابط یونی در ارزن پروسو (Panicum miliaceaum), آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شش سطح شوری (صفر, 25, 50, 100, 200, 400 میلی مولار کلرید سدیم) و دماهای 15, 20, 25 و 30 درجه سانتی گراد بودند. تجزیه واریانس داده های حاصل نشان داد که جوانه زنی بذر ارزن به طور معنی داری (P<0.05) تحت تاثیر سطوح شوری, دما و اثر متقابل آنها قرار گرفت. حداکثر درصد جوانه زنی در محلول شاهد (آب مقطر) حاصل شد. با افزایش غلظت کلرید سدیم (NaCl) از درصد جوانه زنی بذور به طور معنی داری کاسته شد. همچنین با افزایش شوری از 50mM جوانه زنی با تاخیر اتفاق افتاد. افزایش دما از 20 درجه سانتیگراد نیز موجب کاهش معنی دار درصد جوانه زنی گردید. سطوح پایین کلرید سدیم (25 و 50 میلی مولار) موجب تحریک وزن خشک ریشه و بخش هوایی گیاهچه های ارزن گردید. با این حال, سطوح بالاتر کلرید سدیم (100mm) منجر به کاهش معنی دار وزن خشک ریشه, بخش هوایی و وزن خشک کل شد. تجمع بیوماس به طور معنی داری در دمای 20 و 25 درجه سانتیگراد افزایش نشان داد. غلظت Na+ در اندام های هوایی و ریشه ها به طور معنی داری با افزایش غلظت کلرید سدیم افزایش یافت. غلظت K+ در ریشه ها و نسبت K/Na در اندامهای هوای و ریشه ها به طور معنی داری با افزایش شوری کاهش نشان داد. نسبت K/Na به طور معنی داری تحت تاثیر غلظت های بالاتر کلرید سدیم و دما قرار گرفت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

علی زاده بناب، قادر، قاسمی گلعذانی، کاظم، و تقی زاده، صابر. (1386). بررسی تاثیر شوری و دما بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و روابط یونی در ارزن پروسو (Panicum miliaceaum). پژوهش و سازندگی، 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی)، 115-122. SID. https://sid.ir/paper/18762/fa

Vancouver: کپی

علی زاده بناب قادر، قاسمی گلعذانی کاظم، تقی زاده صابر. بررسی تاثیر شوری و دما بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و روابط یونی در ارزن پروسو (Panicum miliaceaum). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی):115-122. Available from: https://sid.ir/paper/18762/fa

IEEE: کپی

قادر علی زاده بناب، کاظم قاسمی گلعذانی، و صابر تقی زاده، “بررسی تاثیر شوری و دما بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و روابط یونی در ارزن پروسو (Panicum miliaceaum)،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی، pp. 115–122، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18762/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button