مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 171

چکیده

 در حال حاضر کرم گلوگاه انار (Spectrobates ceratoniae) و قارچ های بیمارگر, به ویژه گونه های مختلف آسپرژیلوس (.Aspergillus spp) و پنیسیلیوم (.Penicillium spp), مهمترین مشکل انبارداری و مانع عمده صادرات میوه انار می باشند. کرم گلوگاه عوا مل بیمارگر را به درون میوه انار انتقال داده و مهمترین عامل در فرآیند پوسیدگی میوه انار محسوب می گردد. به منظور تعیین مناسب ترین روش کاهش خسارت پوسیدگی های میوه انار در انبار و افزایش عمر انبـارداری آن, تحقیقی از سال 1378 به مدت دو سال,در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد به مرحله اجرا گذاشته شد. این بررسی در قالب طرح اسپلیت پلات با سه تکرار و دو عامل و تحت شرایط کنترل دما و رطوبت انجام شد. عامل اصلی, دو رقم انار (ملس یزدی و گل تفتی) و عامل فرعی, شش نوع ماده مختلف ضدعفونی شامل, محلول 5% کلریدکلسیم (Cacl2), واکس, هیپوکلریت سدیم (ClONa) به نسبت 10% از مایع تجارتی بنام وایتکس, بنومیل (Benomyl) و 1.5 در هزار, اکسی کلـرورمس (Copper oxychloride) %1, تیابندازول (Thiabendazole) یا تکتــو 1.5 در هزار و شاهد بود. آزمایش در اطاق با دمای ثابت 10±1 درجه سانتیگراد  و رطوبت نسبی 60-50 درصد انجام شد. در این آزمایش درصد پوسیدگی میوه در طول مدت انبارداری تعیین و با استفاده از برنامه MSTAT-C مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت. نتایج نهایی نشان داد که اختلاف بین تیمارها از نظر سال, رقم, مواد ضد عفونی کننده و همچنین اثر متقابل سال و رقم, سال و مواد ضدعفونی, رقم و مواد ضدعفونی در سطح احتمال 1% و اثر متقابل سه گانه سال, رقم و مواد ضد عفونی روی پوسیدگی های انباری میوه انار در سطح احتمال 5% معنی دار است. در مجموع انار گل تفتی نسبت به پوسیدگی های انباری مقاومتر و دارای افت وزن کمتری بود. در بین عوامل فرعی هم, وایتکس تجاری 10 درصد, بیشترین تاثیر در کاهش میزان پوسیدگی های انباری انار داشت. بنابراین می توان این ماده را برای ضد عفونی میوه انار قبل از انبارکردن توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری، منصور، میرحسینی، محمدرضا، و دهقانی، فرهاد. (1386). بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار. پژوهش و سازندگی، 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی)، 165-171. SID. https://sid.ir/paper/18764/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری منصور، میرحسینی محمدرضا، دهقانی فرهاد. بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی):165-171. Available from: https://sid.ir/paper/18764/fa

    IEEE: کپی

    منصور شاکری، محمدرضا میرحسینی، و فرهاد دهقانی، “بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی، pp. 165–171، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18764/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button