مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

5,721
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجارتی جوجه گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 74

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد شش آمیخته تجارتی موجود در ایران (راس, آربورایکرز, کاب, لوهمن, هوبارد و آرین) آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز در شرایط پرورشی مشابه و یکسان (جوجه یک روزه از مادران همسن, تغذیه و مدیریت پرورش یکسان) اجرا شد. صفات مورد مطالعه شامل افزایش وزن, خوراک مصرفی, ضریب تبدیل غذایی, درصد تلفات و ضریب کارایی تولید به صورت دوره ای و متوسط افزایش وزن زنده و ضریب تبدیل در هفته 1 تا 6 بود. نتایج تجزیه و تحلیل آماری صفات مورد بررسی نشان داد که میانگین افزایش وزن هفتگی کل دوره بین آمیخته ها معنی دار بود (p<0.01). افزایش وزن آمیخته کاب نسبت به دیگر آمیخته ها بالاتر بود در حالی که آربوراکر دارای پایین ترین وزن در پایان دوران پرورشی داشت. میانگین خوراک مصرفی در کل دوره در سطح (p<0.05) معنی دار بود. آمیخته راس پایین ترین و هوبارد دارای بالاترین سطح خوراک مصرفی نسبت به دیگر آمیخته ها بودند. ضریب تبدیل غذایی در دوره های رشد, پایانی و کل دوره معنی دار بود (p<0.01). ضریب تبدیل غذایی در آمیخته کاب بهتر و هوبارد بالاتر نسبت به دیگر آمیخته ها بود. درصد تلفات در بین آمیخته ها معنی دار نبود. ضریب کارایی تولید که نسبتا یک شاخص ارزیابی جامع تری (در برگیرنده اکثر شاخص های مهم تولید عملکرد) می باشد در آمیخته کاب بالاتر از سایر آمیخته ها بوده است. بررسی روند سرعت رشد (افزایش وزن هفتگی) و ضریب تبدیل تمامی آمیخته ها نشان داد که ادامه رشد از 6 هفتگی به بعد دارای مزیت نسبی کمتری می باشد. ارزیابی کیفیت لاشه نشان داد که تفاوت معنی داری بین نسبت لاشه (به کل وزن زنده قبل از کشتار) و اندام اصلی تشکیل دهنده لاشه (نسبت سینه و ران به کل لاشه) در آمیخته های مختلف وجود نداشت. درصد چربی حفره بطنی در آمیخته راس کمتر و در آمیخته لوهمن بیشتر از سایر آمیخته بود. ارزیابی شیمیایی لاشه نشان داد که آمیخته هوبارد دارای کمترین سطح درصد چربی و بیشترین سطح درصد پروتیین در بین آمیخته ها می باشد. در ضمن آمیخته آربورایکرز دارای بیشترین سطح درصد چربی و آمیخته راس دارای پایین ترین سطح درصد پروتیین در لاشه می باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شریعتمداری، فرید، رضایی، محمدجواد، و لطف الهیان، هوشنگ. (1384). مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجارتی جوجه گوشتی . پژوهش و سازندگی، 18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان)، 68-74. SID. https://sid.ir/paper/18820/fa

Vancouver: کپی

شریعتمداری فرید، رضایی محمدجواد، لطف الهیان هوشنگ. مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجارتی جوجه گوشتی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان):68-74. Available from: https://sid.ir/paper/18820/fa

IEEE: کپی

فرید شریعتمداری، محمدجواد رضایی، و هوشنگ لطف الهیان، “مقایسه عملکرد صفات تولیدی آمیخته های تجارتی جوجه گوشتی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان، pp. 68–74، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18820/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button