مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

942
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی اسیدسالیسیلیک در کاهش اثرات تنش شوری بر صفات رشدی گیاه مریم گلی (.Salvia limbata L)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 مریم گلی از خانواده نعنائیان, گیاهی چندساله است که علاوه بر ارزش دارویی, در صنایع غذایی و فرآورده های آرایشی- بهداشتی و گل های زینتی کاربرد دارد. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی مطلوب برای کشاورزی, شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری و یا ترکیبات زیادی که بتواند اثرات شوری را کاهش دهد اهمیت زیادی دارد. اسیدسالیسیلیک یک تنظیم کننده رشد درونی, با ماهیت فنلی است که در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی نقش دارد و باعث حفاظت در مقابل تنش های محیطی می شود. به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف اسیدسالیسیلیک در کاهش شوری بر برخی صفات رشدی شامل پرولین, قندهای محلول, سطح برگ, نسبت ریشه به اندام هوایی در گیاه مریم گلی گونه لیمباتا (S.limbata), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها شامل چهار غلظت اسید سالیسیلیک (0, 100, 200 و 300 پی پی ام) و چهار سطح کلرید سدیم (شاهد, 50, 100 و 150 میلی مول), با چهار تکرار بودند. نتایج نشان داد که برهمکنش شوری و اسیدسالیسیلیک بر میزان قند و پرولین برگ با همبستگی مثبت و معنی دار در سطح احتمال یک درصد افزایش یافت. بیشترین میزان قند و پرولین در سطح شوری 150 میلی مول با سطح اسیدسالیسیلیک 300ppm بود. همچنین بالاترین میزان سطح برگ در سطح شوری 50 میلی مول با سطح اسیدسالیسیلیک 200ppm مشاهده گردید. بهترین پاسخ تیمار 50 میلی مول شوری با سطح اسیدسالیسیلیک 200 پی پی ام بدست آمد که می تواند در افزایش مقاومت گیاه مریم گلی و تعدیل شدت تنش شوری موثر باشد. لذا با توجه به اینکه بیشتر مناطق ایران از شوری رنج می برند پیشنهاد می گردد که به استفاده از هورمون گیاهی اسیدسالیسیلیک توجه بیشتری گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، رضوان، کاشفی، بهاره، و سعیدی سار، سکینه. (1392). تاثیر محلول پاشی اسیدسالیسیلیک در کاهش اثرات تنش شوری بر صفات رشدی گیاه مریم گلی (.Salvia limbata L). اکوفیزیولوژی گیاهی، 5(15)، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/188289/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی رضوان، کاشفی بهاره، سعیدی سار سکینه. تاثیر محلول پاشی اسیدسالیسیلیک در کاهش اثرات تنش شوری بر صفات رشدی گیاه مریم گلی (.Salvia limbata L). اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1392؛5(15):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/188289/fa

    IEEE: کپی

    رضوان غلامی، بهاره کاشفی، و سکینه سعیدی سار، “تاثیر محلول پاشی اسیدسالیسیلیک در کاهش اثرات تنش شوری بر صفات رشدی گیاه مریم گلی (.Salvia limbata L)،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 5، no. 15، pp. 63–73، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button