مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه چند گونه مرتعی در منطقه جلگه ای ساری

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 224

چکیده

 تعیین کیفیت علوفه از عوامل مهم در مدیریت صحیح مراتع است. گونه های مرتعی در مکان ها و زمان های مختلف, کیفیت علوفه ای متفاوتی دارند. در ارزیابی مراتع و برنامه ریزی برای تهیه مواد مغذی مورد نیاز دام بسته به فصل چرا و محاسبه ظرفیت چرایی, آگاهی از کیفیت علوفه گیاهان غالب منطقه ضروری است. این پژوهش در منطقه جلگه ای ساری انجام شده و کیفیت علوفه ای چهار گونه مرتعی شامل یونجه معمولی ( (Medicago sativa L., اسپرس (Onobrychis sativa L. ), شبدرسفبد (Trifolium repens L. ) و یونجه یکساله حلزونی (Medicago scutellata L. ) بررسی شده است. نمونه برداری از گونه ها در سه مرحله رشد رویشی, گلدهی و بذردهی صورت پذیرفت و سپس به منظور تعیین شاخص های کیفیت علوفه که شامل پروتئین خام ((CP, دیواره سلولی منهای همی سلولز(ADF), ماده خشک گوارش پذیر (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) بودند, مورد تجزیه شیمیایی قرار گرقتند. نتایج نشان داد که تأثیر مرحلة رشد فنولوژیکی بر شاخص های ADF و DMD مشخص تر از سایر شاخص ها بود, به نحوی که درصد ADF در گونه های اسپرس و شبدر سفید در مراحل انتهایی رشد نسبت به ابتدایی آن افزایش و میزان DMD نیز در این گونه ها کاهش معنی دار نشان داد. به طور کلی گونه شبدر سفید در شروع دوره رشد و گلدهی غذایی بالاتری نسبت به سایر گونه ها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاطیان، محمدرضا، تمرتاش، رضا، آقاجان تبار، حسین، و نبوی، سیدجابر. (1396). تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه چند گونه مرتعی در منطقه جلگه ای ساری. اکوفیزیولوژی گیاهی، 9(28 )، 213-224. SID. https://sid.ir/paper/188335/fa

    Vancouver: کپی

    طاطیان محمدرضا، تمرتاش رضا، آقاجان تبار حسین، نبوی سیدجابر. تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه چند گونه مرتعی در منطقه جلگه ای ساری. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1396؛9(28 ):213-224. Available from: https://sid.ir/paper/188335/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا طاطیان، رضا تمرتاش، حسین آقاجان تبار، و سیدجابر نبوی، “تاثیر مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه چند گونه مرتعی در منطقه جلگه ای ساری،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 9، no. 28 ، pp. 213–224، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188335/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button