Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

464
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر پرایمینگ بذر با زادمایه رایزوبیومی و باکتری های محرک رشد گیاه بر میزان کلروفیل، عناصر غذایی و عملکرد دانه عدس در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 258 | صفحه پایان 270

چکیده

 به منظور مطالعه اثر پرایمینگ بذر با زادمایه رایزوبیومی و باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر میزان کلروفیل, عناصر غذایی و عملکرد دانه عدس دیم, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در دهستان کارزان از توابع شهرستان سیروان استان ایلام در سال زراعی 1396-1395 اجراء گردید. عامل های آزمایش شامل کاربرد باکتری های محرک رشد گیاه در پنج سطح: پرایمینگ بذر با ازوتوباکتر, آزوسپیریلوم, سدوموناس, پرایمینگ توأم بذر با ازوتوباکتر+آزوسپیریلوم+ سدوموناس و عدم مصرف باکتری های PGPR و همچنین عامل رایزوبیوم در دو سطح: پرایمینگ بذر با رایزوبیوم و عدم پرایمینگ بود. برهمکنش کاربرد باکتری رایزوبیوم و باکتری های PGPR بر همه صفات مورد مطالعه )به استثناء عملکرد دانه و محتوی کلروفیل b), بسیار معنی دار (01/0≥ P) شد. به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که پرایمینگ بذر با باکتری رایزوبیوم همراه با باکتری های PGPR به ویژه تیمار مصرف توأم (ازتوباکتر+آزوسپیریلوم+سدوموناس) باعث افزایش میزان عملکرد دانه, نیتروژن, فسفر و پتاس و محتوی کلروفیل a, b و a+b برگ در مقایسه با تیمار عدم مصرف رایزوبیوم و باکتری های PGPR شد. با توجه به اثرات هم افزایی بین باکتری رایزوبیوم و باکتری های PGPR در بهبود رشد و نمو و عملکرد دانه گیاه عدس توصیه می شود در فرمولاسیون مایه تلقیح های مورد استفاده در اراضی مناطق خشک و دیمزارهای عدس, از ترکیب باکتری رایزوبیوم و باکتری های PGPR استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیدمرادی، علیرضا، و مظفری، افشین. (1399). بررسی تأثیر پرایمینگ بذر با زادمایه رایزوبیومی و باکتری های محرک رشد گیاه بر میزان کلروفیل, عناصر غذایی و عملکرد دانه عدس در شرایط دیم. اکوفیزیولوژی گیاهی، 12(41 )، 258-270. SID. https://sid.ir/paper/188448/fa

    Vancouver: کپی

    صیدمرادی علیرضا، مظفری افشین. بررسی تأثیر پرایمینگ بذر با زادمایه رایزوبیومی و باکتری های محرک رشد گیاه بر میزان کلروفیل, عناصر غذایی و عملکرد دانه عدس در شرایط دیم. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1399؛12(41 ):258-270. Available from: https://sid.ir/paper/188448/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صیدمرادی، و افشین مظفری، “بررسی تأثیر پرایمینگ بذر با زادمایه رایزوبیومی و باکتری های محرک رشد گیاه بر میزان کلروفیل, عناصر غذایی و عملکرد دانه عدس در شرایط دیم،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 12، no. 41 ، pp. 258–270، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا