مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف جلبک سبز Chlrella sp بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب روتیفر آب شیرین Brachinus calyciflrus تالاب انزلی آلودگی

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 58

چکیده

 در سال های اخیر استفاده از روتیفرها به عنوان غذای زنده برای پرورش لارو ماهیان و سخت پوستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. کیفیت غذایی و تراکم روتیفرها به عنوان فاکتورهای مهم در تغذیه لاروی ماهیان محسوب می گردد. در این پژوهش اثر 3 غلظت مختلف جلبک سبز (Chorella sp. cell/ml 105, 106, 107) بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب روتیفرهای تولید شده در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت. کشت روتیفرها در محیط غذایی EPA داخل بالن های 1 لیتری بر اساس شرایط استاندارد صورت گرفت. تراکم اولیه روتیفرها در تیمارهای مختلف 30 عدد در میلی لیتر بود. غلظت های غذایی آزمایش شده اثر معنی داری بر رشد روتیفرها در مدت زمان آزمایش (10 روز) داشت (P<0.05) .  حداکثر تراکم روتیفر Brachinus calyciflrus در غلظت های غذایی 105 cell/ml, 106 و 107 به ترتیب 8± 108, 47± 489 و 51 ±493 روتیفر در هر میلی لیتر بعد از 5 روز پرورش رسید. در غلظت های غذایی 105 cell/ml و 106 از روز ششم به بعد تا روز آخر تراکم رو به کاهش بود در حالی که در غلظت غذایی cell/ml107 در پایان دوره حداکثر تراکم 47±1820 عدد در میلی لیتر حاصل شد. میانگین نرخ رشد در غلظت های فوق به ترتیب 22/0 ,52/0 و57/0 به ازای هر روز بدست آمد. روتیفرهای تغذیه شده با غلظت های مختلف (cell/ml 105, 106, 107) حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب لینولئیک (به ترتیب 74/16 , 248/16 و 392 /17 درصد) و لینولنیک (به ترتیب 923/11, 145/15 و 662/19 درصد) بودند. هم چنین با افزایش غلظت غذا از اسیدهای چرب تک غیراشباعی کاسته شده و بر میزان اسیدهای چرب چند غیراشباعی و مجموع اسیدهای چرب n-3 افزوده شد. با توجه به نتایج حاصله مشخص گردید که گونه فوق درمقایسه با سایر گونه های جنس براکیونوس از سرعت رشد خوبی برخوردار بوده و در زمان موردنیاز می توان با فراهم نمودن غلظت غذای مورد نظر به روتیفرهای با تراکم بالا و هم چنین با ارزش غذایی بهتر دست یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی فرد، نصراله، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و فلاحی کپورچالی، مریم. (1387). اثر غلظت های مختلف جلبک سبز Chlrella sp بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب روتیفر آب شیرین Brachinus calyciflrus تالاب انزلی آلودگی. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان)، 52-58. SID. https://sid.ir/paper/18849/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی فرد نصراله، عابدیان کناری عبدالمحمد، فلاحی کپورچالی مریم. اثر غلظت های مختلف جلبک سبز Chlrella sp بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب روتیفر آب شیرین Brachinus calyciflrus تالاب انزلی آلودگی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان):52-58. Available from: https://sid.ir/paper/18849/fa

    IEEE: کپی

    نصراله احمدی فرد، عبدالمحمد عابدیان کناری، و مریم فلاحی کپورچالی، “اثر غلظت های مختلف جلبک سبز Chlrella sp بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب روتیفر آب شیرین Brachinus calyciflrus تالاب انزلی آلودگی،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان، pp. 52–58، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button