Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

948
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گونه های بومادران بیابانی، زرد و زاگرسی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 43

چکیده

بومادران بیابانی گیاهی است پایا که بیشتر در شمال, شمال غربی و شمال شرقی ایران, تهران و اطراف آن می روید. بومادران زرد یا بومادران مزرعه نیز بیشتر در استان آذربایجان می روید. بومادران زاگرسی بیشتر در شمال غرب کشور می روید. این گیاهان می توانند از لحاظ استفاده دارویی با ارزش باشند. از این سه گونه دو گونه آن(بومادران بیابانی و زاگرسی) در اواسط خرداد 1377 از باغ ملی گیاهشناسی ایران و گونه بومادران زرد در اواسط تیر 1377 از روستایی نزدیک به تبریز به نام هربی جمع آوری و خشک گردید و از گلهای خشک آن به روش تقطیر با بخار آب به مدت یک ساعت اسانس گیری شده مقدار اسانس در هر سه نمونه 0.20 درصد بود که با دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS), ترکیبهای تشکیل دهنده آنها مورد شناسایی قرار گرفتند. در اسانس بومادران بیابانی 38 ترکیب شناسایی شد که ترکیبهای عمده آن عبارتند از :  γ-Muurolene (13.3 درصد)و α-pinene (10درصد) و Camphor (9.4درصد) و ρ-Cymene (8.5 درصد) و trans-Carveol (8.4 درصد) در اسانس بومادران زرد نیز 37 ترکیب شناسایی شد و ترکیبهای عمده آن عبارتند از(45.9) Piperitone  و 1,8-Cinrol (17.7درصد) وLimonene (5.6درصد) و P-Cymene (5.2 درصد) و در اسانس بومادران زاگرسی 36 ترکیب مورد شناسایی قرار گرفت و ترکیبهای عمده آن عبارتند ازLimonene(26.7درصد) Carvacrol(9.3درصد)و 1,81.8-Cineol (8.7درصد)و Borneol (7.8درصد)و (7.8) و Germacrene(7.8درصد) در هر سه گونه بومادران نزدیک 70 درصد از ترکیبهای شناسایی شده را مونوترپنها تشکیل می دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جایمند، کامکار، رضایی، محمدباقر، و میرزا، مهدی. (1379). بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گونه های بومادران بیابانی, زرد و زاگرسی. پژوهش و سازندگی، 13(3 (پی آیند 48))، 39-43. SID. https://sid.ir/paper/18946/fa

    Vancouver: کپی

    جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، میرزا مهدی. بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گونه های بومادران بیابانی, زرد و زاگرسی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1379؛13(3 (پی آیند 48)):39-43. Available from: https://sid.ir/paper/18946/fa

    IEEE: کپی

    کامکار جایمند، محمدباقر رضایی، و مهدی میرزا، “بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گونه های بومادران بیابانی, زرد و زاگرسی،” پژوهش و سازندگی، vol. 13، no. 3 (پی آیند 48)، pp. 39–43، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18946/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا