مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم علف نی در طی فصل رشد و خصوصیات سیلویی آن

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 98

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تغییرات ترکیب شیمیایی در طول فصل رشد و خصوصیات سیلویی علوفه نی انجام شد. جهت بررسی تغییرات ترکیبات شیمیایی, نمونه گیری از علوفه نی در طول فصل رشد هر دو هفته یک بار, به مدت 3 ماه انجام شد. ترکیبات شیمیایی اندازه گیری شده شامل ماده خشک, ماده آلی, پروتیین خام, خاکستر, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, قابلیت هضم ماده خشک و قابلیت هضم ماده آلی بودند. نتایج در یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار تجزیه و تحلیل گردیدند. میانگین مقادیر پروتیین خام, قابلیت هضم ماده خشک و قابلیت هضم ماده آلی در طی فصل رشد به ترتیب از 16.56, 42.10 و 39.95 به 10.31, 28.68 و 27.83 درصد و مقادیر دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز به ترتیب از 63.54 و 35.13 به 77.76 و 41.64 درصد افزایش یافتند. جهت سیلو نمودن علف نی, مقدار 200 کیلوگرم علف نی از هور هویزه برداشت و به قطعات 3-1 سانتی متری خرد گردیدند آن گاه با چهار سطح ملاس 0), 5, 10 و 15 درصد) و دو سطح باکتری Lactobacillus plantarum 0) و 2.5 میلی گرم در کیلوگرم و حاوی CFU 1×1010 در هر گرم) مخلوط و در سطل های پلاستیکی سیلو گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با روش فاکتوریل (2×4×5=40) اجرا گردید. افزودن 15 درصد ملاس باعث کاهش معنی دار pH (از 4.62 به 4.16(, دیواره سلولی بدون همی سلولز (از 37.10 به 30.34 درصد) و سلولز (از 29.16 به 22.49 درصد) و افزایش معنی دار پروتیین خام (از 10.21 به 10.98 درصد) و قابلیت هضم ماده خشک (از 27.58 به 36.76 درصد) مواد سیلویی شد. تلقیح باکتری لاکتوباسیلوس اثر معنی داری روی بهبود کیفیت مواد سیلو شده نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که با توجه به تغییرات پروتیین خام و ماده خشک گیاه در طی فصل رشد زمان مناسب برداشت علف نی جهت سیلو کردن برای کسب میزان مناسب پروتیین خام و ماده خشک اواسط تا اواخر اردیبهشت می باشد. برای تهیه سیلاژ مناسب علوفه نی افزودن 15 درصد ملاس بر اساس ماده خشک توصیه می شود اما کاربرد باکتری لاکتوباسیلوس فاقد سودمندی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، محمدرضا، و قربانی، غلامرضا. (1384). تغییرات ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم علف نی در طی فصل رشد و خصوصیات سیلویی آن . پژوهش و سازندگی، 18(3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان)، 93-98. SID. https://sid.ir/paper/18967/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی محمدرضا، قربانی غلامرضا. تغییرات ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم علف نی در طی فصل رشد و خصوصیات سیلویی آن . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان):93-98. Available from: https://sid.ir/paper/18967/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مشایخی، و غلامرضا قربانی، “تغییرات ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم علف نی در طی فصل رشد و خصوصیات سیلویی آن ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان، pp. 93–98، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button