مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

721
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات مقدار ماده آلی در اراضی کشاورزی (مطالعه موردی: استان کرمانشاه)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 زندگی موجودات درخاک بستگی کامل به وجود مواد آلی برای تامین انرژی و عناصر غذایی دارد. به همین دلیل, یکی از ویژگی های خاک های خوب داشتن مواد آلی به مقدار مناسب در ترکیب خاص می باشد. در این راستان تحقیقی بر روی خاک اراضی کشاورزی, شامل دیم پرشیب, دیم کم شیب, و اراضی مرتعی در 3 منطقه (شهرستان کرمانشاه, شهرستان پاوه, شهرستان جوانرود) دراستان کرمانشاه انجام شد و میزان ماده آلی در سه لایه سطحی (30-0) سانتی متر, لایه میانی (60-30) سانتی متر و لایه تحتانی (90-60) سانتی متر در قالب طرح کرت های دوبار خرد شده با پایه بلوک های کامل تصادفی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج این بررسی ها برروی 81 نمونه خاک منتقل شده به آزمایشگاه نشان داد که بین درصد ماده آلی خاک در مناطق مختلف, تیمارهای زراعی متفاوت و لایه های سطحی, میانی و تحتانی خاک, با احتمال 99 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. مقایسه میانگین تیمارهای مختلف با استفاده از روش دانکن مشخص کرد که دربین مناطق مختلف, بیشترین میزان ماده آلی متعلق به شهرستان کرمانشاه و کمترین میزان آن متعلق به شهرستان پاوه می باشد. در بین اراضی هم, مرتع دارای بالاترین درصد ماده آلی و اراضی دیم پرشیب, دارای پایین ترین درصد ماده آلی هستند. همچنین بیشترین میزان ماده آلی در لایه سطحی و کمترین میزان آن درلایه تحتانی مشاهده شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، محمد، آذرنیوند، حسین، سوری، مهشید، و سرداری مهرآباد، مریم. (1385). بررسی تغییرات مقدار ماده آلی در اراضی کشاورزی (مطالعه موردی: استان کرمانشاه). پژوهش و سازندگی، 19(2 (پی آیند 71) در زراعت و باغبانی)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/19024/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری محمد، آذرنیوند حسین، سوری مهشید، سرداری مهرآباد مریم. بررسی تغییرات مقدار ماده آلی در اراضی کشاورزی (مطالعه موردی: استان کرمانشاه). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(2 (پی آیند 71) در زراعت و باغبانی):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/19024/fa

    IEEE: کپی

    محمد جعفری، حسین آذرنیوند، مهشید سوری، و مریم سرداری مهرآباد، “بررسی تغییرات مقدار ماده آلی در اراضی کشاورزی (مطالعه موردی: استان کرمانشاه)،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 2 (پی آیند 71) در زراعت و باغبانی، pp. 19–24، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button