مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کاربرد کودهای بیولوژیک بر میزان اسانس و روغن گیاه دارویی سیاهدانه

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 یکی از شیوه های بیولوژیکی برای افزایش تولید در کشاورزی, استفاده بالقوه از میکروارگانیزم های مفید خاکزی است که می توانند به روش های مختلف باعث افزایش رشد و عملکرد گیاه شوند. به منظور بررسی اثر کودهای بیولوژیک بر میزان اسانس گیاه دارویی سیاه دانه آزمایشی در سال زراعی 91-1390 در زمینی به مساحت حدود 600 متر مربع در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: 1- کود بیولوژیک نیتروکسین, 2-نیتراژین, 3- باکتری های حل کننده فسفات, 4- بیوفسفر, 5- سوپرنیتروپلاس, 6- نیتروکسین+ باکتری های حل کننده فسفات, 7- نیتروکسین + بیوفسفر و 8- شاهد بودند. نتایج نشان دادند که کودهای بیولوژیک تاثیر معنی داری بر درصد روغن و درصد اسانس نداشتند اما عملکرد دانه, عملکرد اسانس و عملکرد روغن تحت تاثیر کودهای بیولوژیک قرار گرفتند. بیشترین و کمترین عملکرد دانه به ترتیب در تیمارهای سوپرنیتروپلاس و شاهد بدست آمد, البته بین تیمارهای کود بیولوژیک اختلاف معنی داری از این نظر دیده نشد. عملکرد اسانس تابعی از عملکرد دانه و درصد اسانس آن است, لذا با هر گونه تغییر در عملکرد دانه و یا درصد اسانس, عملکرد اسانس نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. افزایش عملکرد دانه سیاهدانه سبب افزایش عملکرد اسانس شد و عملکرد دانه و عملکرد اسانس از همبستگی مثبت و بالایی (R2=0.895) برخوردار بود. بطور کلی کاربرد کود های بیولوژیک, به تنهایی و یا در ترکیب با یکدیگر, در بهبود عملکرد گیاه دارویی سیاه دانه, تاثیر مثبتی داشت و با توجه به ضرورت تولید گیاهان دارویی در نظام های زراعی و لزوم توجه به کشت این گیاهان, بنظر می رسد کودهای بیولوژیک جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی در تولید گیاهان دارویی باشند

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رجبی کبودچشمه، امید، قربانی، صادق، سام دلیری، مرتضی، و صادقی شعاع، مهدی. (1392). بررسی اثر کاربرد کودهای بیولوژیک بر میزان اسانس و روغن گیاه دارویی سیاهدانه. زراعت و اصلاح نباتات ایران، 9(2)، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/190275/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی کبودچشمه امید، قربانی صادق، سام دلیری مرتضی، صادقی شعاع مهدی. بررسی اثر کاربرد کودهای بیولوژیک بر میزان اسانس و روغن گیاه دارویی سیاهدانه. زراعت و اصلاح نباتات ایران[Internet]. 1392؛9(2):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/190275/fa

    IEEE: کپی

    امید رجبی کبودچشمه، صادق قربانی، مرتضی سام دلیری، و مهدی صادقی شعاع، “بررسی اثر کاربرد کودهای بیولوژیک بر میزان اسانس و روغن گیاه دارویی سیاهدانه،” زراعت و اصلاح نباتات ایران، vol. 9، no. 2، pp. 15–23، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button