مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,016
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانت و عملکرد در ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 82

چکیده

 این تحقیق در سال 1387 در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند به منظور شناسایی 15 ژنوتیپ مختلف چغندرقند تحت شرایط نرمال و تنش خشکی به صورت اسپلیت پلات اجرا گردید بطوریکه کرتهای اصلی تیمار آبیاری و کرت های فرعی آرقام مختلف چغندرقند را تشکیل می دادند. از طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی به عنوان طرح پایه با 4 تکرار استفاده گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان SOD در تیمار تنش خشکی به میزان 176.48 (میلی گرم پروتئین/واحد) و کمترین میزان آنزیم در تیمار نرمال آبیاری به مقدار 967.24 (میلی گرم پروتئین/واحد) دیده شد. بین ارقام مورد مطالعه تفاوت معنی داری از لحاظ این آنزیم دیده نشد. همبستگی صفات بین آنزیم سوپراکسیدانت و عملکرد ریشه منفی و معنی دار بود. بیشترین میزان آنزیم کاتالاز در تیمار تنش خشکی به میزان 111.90 (میلی گرم پروتئین/واحد) و کمترین مقدار آنزیم در تیمار نرمال آبیاری به میزان 82.96 (میلی گرم پروتئین/واحد) بدست آمد. بیشترین میزان مالون دی آلدئید به مقدار 54.27 (میلی گرم پروتئین/نانومول) و کمترین آن به مقدار 30.52 (میلی گرم پروتئین/نانومول) بدست آمد. بین مالون دی آلدئید و عملکرد ریشه همبستگی منفی و معنی دار وجود دارد. بیشترین درصد تخریب پروتئین در تیمار تنش و به میزان 15.49 (میلی گرم پروتئین/نانومول) و کمترین درصد تخریب پروتئین ها در تیمار نرمال به میزان 12.47 (میلی گرم پروتئین/نانومول) تولید گردید. همبستگی صفات بین دی تیروزین و آنزیم های آنتی اکسیدانت SOD, CAT, GPx مثبت و معنی دار بود. بین دی تیروزین و عملکرد ریشه همبستگی منفی و معنی دار بود. بین دی هیدروکسی گوانوزین و آنزیم های SOD و CAT همبستگی ها منفی و غیرمعنی دار بود. بین سطوح مختلف آبیاری (تنش و نرمال) در سطح آماری 5% بین عملکرد در ریشه تفاوت معنی دار مشاهده می شود به طوریکه در شرایط نرمال افزایش عملکرد 35.1 درصدی نسبت به شرایط تنش مشاهده گردید. بین ارقام مختلف نسبت به عملکرد قند خالص تفاوت معنی دار مشاهده شد. اثر سطوح مختلف آبیاری (تنش و نرمال) در درصد قند خالص معنی دار شد. در شرایط تنش درصد قند خالص بیشتر شد و نسبت به شرایط نرمال افزایشی معادل 58.86 درصد نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی، داوود، عروج نیا، سهیل، فتح اله طالقانی، داریوش، پازکی، علیرضا، و داوودی فرد، مهدی. (1391). بررسی تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانت و عملکرد در ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط تنش خشکی. زراعت و اصلاح نباتات ایران، 8(4)، 63-82. SID. https://sid.ir/paper/190291/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی داوود، عروج نیا سهیل، فتح اله طالقانی داریوش، پازکی علیرضا، داوودی فرد مهدی. بررسی تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانت و عملکرد در ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط تنش خشکی. زراعت و اصلاح نباتات ایران[Internet]. 1391؛8(4):63-82. Available from: https://sid.ir/paper/190291/fa

    IEEE: کپی

    داوود حبیبی، سهیل عروج نیا، داریوش فتح اله طالقانی، علیرضا پازکی، و مهدی داوودی فرد، “بررسی تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانت و عملکرد در ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط تنش خشکی،” زراعت و اصلاح نباتات ایران، vol. 8، no. 4، pp. 63–82، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190291/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button