مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از آب شور برای تولید گندم و بررسی روند تجمع املاح در نیم رخ خاک

صفحات

 صفحه شروع 128 | صفحه پایان 137

چکیده

 کمبود آب و کاهش کیفی منابع آب و خاک از عوامل اصلی کاهش تولید در مناطق شمالی استان گلستان محسوب می شوند. به همین منظور پژوهش حاضر, ابتدا واکنش گندم را تحت مقادیر مختلف کمی و کیفی آب به مدت دو سال زراعی (82-1380) در شمال گرگان مورد ارزیابی قرار داده و سپس به استناد داده های جمع آوری شده و اجرای مدل شبیه سازی SWAP به مدت 10 سال روند تغییرات شوری در نیمرخ خاک مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش شامل چهار سطح آب آبیاری (W1) 50, (W2) 75, (W3) 100 و (W4) 125 درصد نیاز گیاه و چهار سطح شوری با میانگین (S1) 1.5, (S2) 8.5, (S3) 11.5 و dS/m (S4) 14.2 (دسی زیمنس بر متر) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت کرت های خرد شده با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که عملکرد گندم با کاهش 25 درصد از آب مورد نیاز گیاه, در حد 9 درصد و با کاربرد آب شور (14 dS/m) در حدود 10 درصد کاهش داشت. کاربرد آب شور موجب افزایش شوری خاک در زمان برداشت گندم شده ولی باران پاییزه باعث تعدیل این روند در اوایل رشد گندم در فصل بعد گردید. نتایج طولانی مدت کاربرد آب شور با استفاده از مدل SWAP در شورترین تیمار (S4) روند افزایش تجمع نمک در نیمرخ خاک را نشان داد. در نتیجه باران به تنهایی قادر به آبشویی لازم در خاک نیست. در نتیجه برای تداوم پایداری نظام های کشاورزی در این مناطق پس از چهار سال کاربرد این نوع آب ها, لازم است آبشویی املاح در اوایل رشد گندم با آب غیر شور انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، علیرضا، و اسدی، محمداسماعیل. (1387). استفاده از آب شور برای تولید گندم و بررسی روند تجمع املاح در نیم رخ خاک. پژوهش و سازندگی، 21(3 (پی آیند 80) در زراعت و باغبانی)، 128-137. SID. https://sid.ir/paper/19188/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی علیرضا، اسدی محمداسماعیل. استفاده از آب شور برای تولید گندم و بررسی روند تجمع املاح در نیم رخ خاک. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(3 (پی آیند 80) در زراعت و باغبانی):128-137. Available from: https://sid.ir/paper/19188/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کیانی، و محمداسماعیل اسدی، “استفاده از آب شور برای تولید گندم و بررسی روند تجمع املاح در نیم رخ خاک،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 3 (پی آیند 80) در زراعت و باغبانی، pp. 128–137، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button