مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه غلظت تاکسول در اندامهای مختلف درخت سرخدار .Taxus baccata L در دو منطقه گرگان و نور

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 59

چکیده

 دی ترپنوئیدی بنام تاکسول که از گونه های مختلف جنس سرخدار (Taxus) بدست می آید از بهترین داروهای ضد سرطانی است که طی 15 سال اخیر شناخته شده است. در پژوهش حاضر غلظت تاکسول در بخشهای مختلف درخت سرخدار (Taxus baccata) اندازه گیری شده و تغییرات فصلی و منطقه ای آن نیز بررسی گردیده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بالاترین غلظت تاکسول در بین بخشهای مختلف درخت در برگها (بین 0.0285 تا 0.055 درصد وزن خشک) و ریشه ها (0.023 تا 0.047 درصد وزن خشک) وجود دارد و پوست ساقه های جوان در مرتبه بعدی قرار دارند. کمترین غلظت تاکسول هم در شاخه ها (بین 0.0013 تا 0.005 درصد وزن خشک) مشاهده می شود. بررسی تغییرات فصلی نشان می دهد که در برگها, ساقه های جوان و پوست بالاترین غلظت تاکسول در هر دو منطقه مورد بررسی (گرگان و نور) در شهریورماه وجود دارد اما برای شاخه ها و ریشه ها وضعیت به گونه ای دیگر است. همچنین مقایسه غلظت تاکسول در بخشهای مختلف درخت بین دو منطقه فوق نشان می دهد که مقدار آن در برگها, شاخه ها و ریشه ها در نمونه های منطقه نور بطور مشخصی بالاتر از نمونه های گرگان است ولی در ساقه های جوان اختلاف اندک و در پوست برعکس است. این نتایج نشان می دهد که عوامل محیطی بر محتوای تاکسول بخشهای مختلف درخت سرخدار موثر هستند. همچنین پیشنهاد می شود که برگهای درختان سرخدار موجود در ایران به علت داشتن غلظت بالائی از تاکسول به عنوان یک منبع تجدیدپذیر و دائمی برای تهیه و استخراج تاکسول مورد بهره برداری مناسب قرار بگیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانلی، مه لقا، و دلاور، کوروش. (1381). بررسی و مقایسه غلظت تاکسول در اندامهای مختلف درخت سرخدار .Taxus baccata L در دو منطقه گرگان و نور. پژوهش و سازندگی، 15(1 (پی آیند 54) در منابع طبیعی)، 56-59. SID. https://sid.ir/paper/19209/fa

    Vancouver: کپی

    قربانلی مه لقا، دلاور کوروش. بررسی و مقایسه غلظت تاکسول در اندامهای مختلف درخت سرخدار .Taxus baccata L در دو منطقه گرگان و نور. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1381؛15(1 (پی آیند 54) در منابع طبیعی):56-59. Available from: https://sid.ir/paper/19209/fa

    IEEE: کپی

    مه لقا قربانلی، و کوروش دلاور، “بررسی و مقایسه غلظت تاکسول در اندامهای مختلف درخت سرخدار .Taxus baccata L در دو منطقه گرگان و نور،” پژوهش و سازندگی، vol. 15، no. 1 (پی آیند 54) در منابع طبیعی، pp. 56–59، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button