مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سطح بهینه زرده تخم مرغ در رقیق کننده انجماد اسپرم بز با ارزیابی های برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 361 | صفحه پایان 370

چکیده

 به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف زرده تخم مرغ بر انجمادپذیری اسپرم بز, آزمایشی با استفاده از چهار رأس بز در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با شش تکرار انجام شد. نمونه ها دو بار در هفته از حیوانات جمع آوری و در رقیق کننده بر پایه زرده در دو سطح 15 و 20 درصد رقیق و سپس منجمد شدند. پس از یخ گشایی, فراسنجه های کیفی ازجمله ویژگی های حرکتی اسپرم با کمک CASA, یکپارچگی غشا, درصد سلول های اسپرم با غشای فعال, درصد سلول های اسپرم با شکل طبیعی, وضعیت آپپتوز, یکپارچگی آکروزوم و قطعه قطعه شدن DNA مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از رویه GLM نرم افزارSAS آنالیز شدند. جنبایی کل و جنبایی پیش رونده, در رقیق کننده حاوی 20 درصد زرده (به ترتیب 69/1± 00/69 و 29/1± 57/52) در برابر 15 درصد زرده (به ترتیب 69/1± 21/68 و 29/1± 35/52) تفاوت معنی دار نداشت. همچنین درصد اسپرم زنده, اسپرم با غشای فعال و درصد سلول های اسپرم طبیعی در رقیق کننده حاوی 20 درصد زرده (به ترتیب 08/1± 88/83, 43/2± 80/72 و 85/1± 31/84) و در رقیق کننده حاوی 15 درصد زرده (به ترتیب 08/1± 65/86, 43/2± 37/72 و 85/1± 25/79) اختلاف معنی داری نداشتند. درصد اسپرم با آکروزوم سالم و نرخ قطعه قطعهشدن DNA بین دو گروه آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت. اما در آزمون آپپتوزیس, سلول های اسپرم زنده بیشتری در گروه حاوی 20 درصد (17/0± 18/46) نسبت به گروه حاوی 15درصد (17/0± 52/45) زرده دیده شد (05/0>P). داده های حاضر نشان-دهنده بهبود نسبی انجمادپذیری اسپرم بز در رقیق کننده حاوی 20 درصد زرده تخم مرغ است, اما برای اظهارنظر دقیق تر در خصوص سطح مناسب زرده در رقیق کننده, به مطالعات باروری درون تنی نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button